Heder til Riise Gruppen

Publisert Sist oppdatert

- Vi valgte å satse på Miljøfyrtårnet som vårt verktøy i miljøarbeidet. Miljøfyrtårnet fokuserer på hva den enkelte bedrift selv kan aktivt bidra med. Alt ifra bruk av sykkel til jobb, arbeidsmiljø og HMS, forbruk av papir og kontormateriell, energi- og drivstoff-forbruk, avfallshåndtering samt hvordan produktene vi selger påvirker det ytre miljø, sier miljøansvarlig Jan Amundrud

Danskene har Elsparefonden hvor eksempelvis energiforbruk på kjøl og fryseskap er ett viktig kriterium.

– De produkter vi selger innen denne kategori er alle på denne listen over anbefalte produkter, ved siden av at de er energifokuserte er det produkter av høy kvalitet. Dette henger ofte sammen. Oppvaskmaskinene vi selger er for lengst endret til ECO modeller som betyr lavere forbruk av kjemikalier og lavere vannforbruk. Dette gir store besparelser i det energiforbruket er senket med ca 15%. En viktig del av arbeidet er å sette seg ambisiøse miljømål og ha konkrete gode planer for å nå de. Med andre ord så er Miljøfyrtårnet både et miljøhandlingssystem og miljøledelsessystem, sier Amundrud.

Daglig leder Terje Andersen legger til: - Prosessen fram til sertifikatet har ført til stor entusiasme blant alle ansatte og økt fokus på hvordan også hver enkelt kan bidra, og vi er sikre på at vi vil forsette og videreutvikle oss også i dette arbeidet. Riise Prosjekt AS er for tredje år på rad nominert som Gaselle bedrift, dette viser at en aktiv satsning på miljø lar seg meget godt kombinere med en sterk vekst. Så langt i år ligger vi 25% foran fjoråret som må sies å være meget bra i ett turbulent marked. Miljøfokus er en av flere suksess faktorer for oss.

Thumbnail Image: