SVEITS NESTE: Bora Nika har store mål og høye ambisjoner. 30-åringen reiste til Radisson Blu Plaza med ett mål for øye: Suge til seg kunnskap.

Bora reiste til Norge for å skape karriere

To år på Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo har gitt resultater.

Publisert Sist oppdatert

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo:

Direktør: Tarje Hellebust

Antall rom: 678, i tillegg 30 konferanserom

Eier: Lars Wenaas

Annet: Åpnet i sommer Skandinavias høyest beliggende uteservering «The Top Terrace» på 230 kvadratmeter med 60 sitteplasser

– Jeg hadde hørt så mange flotte ting om Tarje Hellebust, og at Plaza hadde et rykte om å utvikle ledere. Jeg vil takke Tarje, hotellsjef Kristoffer og ledergruppen for en uforglemmelig opplevelse og tid på hotellet. De har trodd på meg hele tiden. Det har vært en ære å være ansatt her, sier Bora Nika (30) til Hotellmagasinet.

Sveits neste stopp

Den utadvendte og høflige dansken søkte seg til Radisson Blu Plaza, Oslo etter flere år i Radisson Hotel Group. Målet med reisen var enkel: Få ledererfaring og suge til seg kunnskap. 

Og to år som henholdsvis serviceleder og resepsjonssjef gjorde at han nylig søkte på hotellsjefjobb i Sveits. Den fikk han. Og 1. november starter han på Radisson Blu Hotel, Basel med 206 rom.

HØYT OVER OSLO: Nylig åpnet Skandinavias høst beliggende uteservering på Oslo Plaza.

– Jeg hadde ikke hatt mot til å søke på jobben om det ikke var for den gode støtten herfra. Det var mange søkere til jobben, og jeg er svært glad for at de valgte meg. Jeg elsker den sveitsiske kulturen, landskapet og den velrennomerte gjestfriheten og hotellkulturen. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Målet er å bli direktør innen fem år, forteller han.

Bora kommer fra Nørre Alslev, en liten by utenfor København, og har en bachelor i Hospitality-management fra Odense.

– Jeg lærte en hel masse, og det skapte samtidig en god balanse. Det var dette jeg hadde interesse for, og jeg visste tidlig at jeg ønsket å jobbe innen hotellbransjen, sier han smilende.

Beste hotellet

Før han endte opp i Oslo, jobbet han på hotell i Stockholm, Århus og sist på hotellkonsernets hovedkontor i Madrid. 

– Hva er det med Plaza som er så spesielt, Bora?

– Atmosfæren, det unike bygget, felleskapet og prestisjen som ligger i å jobbe her. Dessuten representerer kulturen her verdier som jeg setter pris på. Dette er det beste hotellet jeg har jobbet på. Tarje og ledergruppen tar så godt vare på deg, og de legger ned mye arbeid for å utvikle talenter.

Direktør Tarje Hellebust er en ringrev i bransjen, og har utviklet en rekke hotellstjerner. Bora blir garantert ikke den siste. 

– Bora har vært veldig søkende for å tilegne seg kunnskap og kompetanse, og samtidig veldig ambisiøs. Han kommer til å lykkes, sier Tarje Hellebust til Hotellmagasinet.

– Det er dette jeg liker så godt; bidra til at de unge vokser seg inn i bransjen. Det er fantastisk å se at de blomstrer, legger han til.

Bygget et sterkt team

De to årene på Plaza har vært hektiske for Bora. Ved siden av jobben liker han å lese og lage mat. I tillegg er han glad i musikk. Og bruker også tid på selvutvikling i form av ulike lederkurs. 

– Jeg har vært leder for en kjempeflott gjeng. Jeg elsker å jobbe sammen med og utvikle mennesker – og bistå mine medarbeidere i alt de gjør. Vi tok tidlig tak i å skape gode rutiner for å skape uforglemmelige gjesteopplevelser, og bygge et sterkt team. Det syns jeg vi har lykkes med.

Han hadde ikke vært i Norge tidligere, og har bare godt å si om byen og menneskene.

– Det har vært en flott opplevelse. Det er kort vei til naturen og gjestfrie folk, sier han.

Powered by Labrador CMS