Han skrev årets kokebok

Sverre Sætre vant prisen «Beste norske kokebok 2019».

Publisert

For tolvte gang er prisen for «Beste norske kokebok» delt ut, og årets vinner ble Sverre Sætre med «Sjokoladeboka”.

Etter en jevn og spennende finalerunde, ble det i år «Sjokoladeboka» som fikk den attraktive prisen under et arrangement i Norli Universitetsgata, torsdag 28. november.

Juryens begrunnelse var følgende:

Med denne boka har Sverre Sætre (og fotograf Tommy Andresen) skapt noe som trolig blir stående som et standardverk innen sin sjanger. «Sjokoladeboka» er visuelt svært vellykket, det er høyt nivå på det faglige innholdet og selv «folk flest» kan lykkes med å lage det Sverre byr på av drikke, bakverk, desserter, konfekt, salte retter og så videre.

FIKK PRIS: Sverre Sætre vant prisen «Beste norske kokebok 2019».

Vant for andre gang

Om årets vinner av «Beste norske kokebok» kan sies at det ikke er første gangen denne kokebokforfatteren tar imot heder for sine bedrifter. Forfatteren er ikke bare en av sine mest respekterte innen sitt fagområde, han tar også denne høythengende prisen for andre gang. Den første var i 2010 med «Den store bakeboka».

Utover det har han vært finalist i samme konkurranse i alt fire ganger, også i 2016 med «Frukt og bær. En kokebok» og i 2013 med «Bakeboka».

I den avsluttende finalerunden konkurrerte «Sjokoladeboka» med følgende utgivelser:

  • Sunt på grillen – Jan Ivar Nykvist
  • Kokken, bakeren, hun komikeren og mat de elsker – Anne-Kat Hærland, Björn Svensson og Martin Fjeld
  • God mat hele uka – Lise Finckenhagen
  • Fattig student – Karen Elene Thorsen

Prisen for “Beste norske kokebok” er et samarbeid mellom Apéritif og Norli.

Powered by Labrador CMS