VELKOMMEN: Beitostølen er svært populært for skiglade folk. Snart er det klart for den nasjonale langrennsåpningen. På Radisson Blu-hotellet blir du møtt av brødrene Bjørnar og Atle Hovi, som eier Beitostølen Resort.

Vinterbilder på direktesendt TV sender bookingen til værs

Skifolk renner ned dørene på Beitostølen.

Publisert Sist oppdatert

– Det har kommet 140 skiskyttere denne uken, og flere langrennsløpere er allerede på plass. Skiløypa på to kilometer ble rullet ut sist helg. Vi går en hektisk tid i møte, sier adm. direktør i Beitostølen Resort, Atle Hovi, til Hotellmagasinet.

53-åringen er født inn i hotell- og reiselivsbransjen, og har vært øverste sjef i Beitostølen Resort siden 2007, da han overtok sjefsstolen etter faren Steinar.

Bookingen eksploderer

Om to uker er det klart for den årlige nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen.

– Effekten av Beitosprinten er gull verdt for oss. Tre dager direktesendt TV med vinterbilder er fantastisk PR. Uken etter går bookingen opp 50 prosent. Sånn har det vært i mange år, sier Hovi, som legger til at vendepunktet for Beitostølen som destinasjon kom i 1997.

– Da ble verdenscup i langrenn arrangert her. Etter det ble vi for alvor kjent i Norge og i Europa, sier 53-åringen.

Tidligere var Radisson Blu-hotellet med 131 rom et av få overnattingsmuligheter du hadde på Beitostølen. I de siste årene har utbyggingen eksplodert, og området har i dag 2.200 fritidsboliger, 14 restauranter og 12 butikker for å nevne noe. 

Og i sommer åpnet 50 av planlagte 100 leiligheter på Riddergaarden, en italiensk restaurant og nytt spaanlegg

Helårsarbeidsplasser gir resultater

Beitostølen Resort, som Atle eier sammen med sin bror Bjørnar, har 2.600 sengeplasser. Målet er å doble antall gjestedøgn i kommunen fra 300.000 til 600.000 om ti år. 

I fjor satte konsernet omsetningsrekord på 109 millioner kroner – hvorav kroner 4 millioner i overskudd. 

– Øystre Slidre er blitt en vekstkommende. Hotellet holder åpent hele året, og Beitostølen er blitt en helårsdestinasjon. Skal vi få tak i flinke folk må vi tilby helårsarbeidsplasser. Det tjener alle på; vi får flinke folk, og de ansatte bosetter seg i kommunen. Flere ansatte i selskapet har vært her i 20 år, og det er jo sånn; jo lenger enn står i jobben, jo flinkere blir en. Det hadde ikke vært mulig å få til dette uten flinke folk. Vi har en plan med investeringene, og det er ikke sånn at bestillingene renner inn; det må jobbes kontinuerlig og det må skje noe her hele året for at vi skal klare å holde trafikken oppe, sier Hovi.

Powered by Labrador CMS