Foto: Anders Nordheim Dahl/Oppegård Avis
Foto: Anders Nordheim Dahl/Oppegård Avis

Planlegger The Well-hotell

«Rimi-Hagens» enorme badebalje The Well får trolig to nye naboer: et badeanlegg for barn og et stort spahotell. Hotelloppdraget går etter alle solemerker til Nordic Choice.

Hotellmagasinet har, mer eller mindre siden første spadetak i januar 2014, stilt følgende spørsmål til eierne av The Well: Når kommer hotellet? Svarene vi har fått kan i beste fall beskrives som vage.

Men nå kan vi avsløre at hotell-snøballen ruller for alvor i Oppegård, noen meter utenfor Oslo-grensen.

– Vi er nå i en innledende dialog med kommunen for å se på mulighetene for å realisere byggetrinn to. Utover det vil jeg ikke kommentere saken, sier prosjektleder i Canica, Thomas Gundersen.

Byggetrinn én var altså spa-anlegget The Well som ble ferdigstilt i desember i fjor. Byggetrinn to åpner muligheten for et badeland for barn på 3.000 kvadratmeter på samme eiendom. Men det planlegges også et stort spahotell. I feltet merket Fase 2 på illustrasjonen under er det regulert inn et badeland. Hvor hotellet kommer er foreløpig uvisst, men muligens til høyre for parkeringsplassen. (Saken fortsetter under bildet)

Entusiastisk ordfører

Ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold, bekrefter at kommunen har hatt flere møter med Canicas representanter. Han er, som ordførere flest, riktignok hakket mer entusiastisk til badeanlegget med svømmehall enn til hotell.

– Det er kjempespennende at de ser på mulighetene for byggetrinn to. Kommunen er ansvarlig for svømmeopplæring og har skrikende behov for en ny svømmehall med et badebasseng på 25 x 25 meter, sier han.

To uavhengige konsepter

Ifølge et møtereferat Hotellmagasinet har fått tilgang til, vurderer Canica å bygge et svømmebasseng på 25 x 15,5 meter samt et treningsbasseng på 12,5 x 15,5 meter, alt bygget på et plan.

Det presiseres i referatet at anlegget ikke skal bli en miniutgave av The Well.

«Det blir to uavhengige konsepter, de trenger derfor heller ikke å henge sammen, annet enn at det bør være mulig å spasere mellom de to anleggene».

Blir Choice-drevet

I tillegg til badeanlegget planlegges det altså også et stort «spa-hotell» for å gi både store og små badegjester muligheten til å overnatte. Og skal vi tro kommunens notatblokk blir det en velkjent driver av hotellet.

Ifølge referatet fra junimøtet med kommunen har det Canica-eide selskapet Kongeveien Eiendom allerede vært i dialog med Nordic Choice Hotels. Her går det frem at det vil satses tydelig på et spahotell. «The Well Hotel» er foreløpig skissert til å ha rundt 220 rom, konferansekapasitet for 500 personer og flere små grupperom. Det kan derfor bli aktuelt med to satsningsområder: Et «parkonsept» i helgene og konferansetilpasset i ukedagene. Selvsagt skal det jobbes for å skape balanse mellom de ulike målgruppene.

Bekrefter god dialog

Torgeir Silseth (bildet), administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, bekrefter til Hotellmagasinet at de er i dialog med Canica om et hotell ved The Well.

– Vi kjenner Canica-systemet gjennom mange år og spesielt i tilknytning til Farris Bad. Det er derfor naturlig at vi også har snakket sammen om utviklingen av et hotell i tilknytning til The Well. Vi liker å jobbe med Canica og vi har lyst å gjøre noe der ute. Det er der vi er i dag. Prosjektet virker veldig spennende, for de er i ferd med å bygge opp en destinasjon. Kombinasjonen med The Well og et nytt badeland gjør at det er rom for et hotell der, sier Silseth til Hotellmagasinet.

Klart om to år

I dagens reguleringsplan er det ikke inkludert et hotell på området foreløpig, kun badeanlegget. Ifølge det siste referatet fra møter mellom Canica og Oppegård kommune ønsker førstnevnte å komme i gang med et planinitiativ så raskt som mulig, og gjennomføre reguleringen både med hotell og badeanlegg i planen. I dette referatet antas det at byggetiden vil være rundt 18 måneder.

Reguleringstiden i Oppegård kommune ligger på omtrent et halvt år, og det er mulig å kjøre byggesak og regulering parallelt, ifølge kommunen.

Sagt med andre ord: Innen et par år vil høyst sannsynlig Silseth, Stordalen & co ha et nytt spahotell i porteføljen.

Silseth er enig i våre estimater på tid.

– Ja, det er realistisk. Et år med planlegging og et år med bygging virker sannsynlig.

Og han avviser på ingen måte at det er hans kjede som kommer til å drive hotellet.

– Både de og vi håper at det er vi som skal drive det. Det er god stemning, for å si det slik.

Scandic med Funkis-takeover

I forbindelse med FNs internasjonale dag for funksjonshemmede, gjentok Scandic Hotels fjorårets suksess med «Funkis takeover». Fem mennesker med nedsatt funksjonsevne overtok stillinger på Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport for én dag. Målet er å sette søkelys på mangfold og bidra til et mer inkluderende arbeidsliv. Les hele saken

Til toppen