Holder på stjernene

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Norge får fire stjerner når årets Michelin-guide presenteres i dag.

Restaurant Maaemo beholder sine to stjerner, mens Bagatelle og Statholdergaarden har en stjerne hver i årets Michelin-guide, som presenteres i dag.

I tillegg beholder de tre restaurantene Lille B, restauranteik og Oro Bar & Grill utmerkelsen Bib Gourmand. Dette indikerer at restaurantene serverer vellaget mat til en gunstig pris.  

- Vi er kjempestolte og kjempeglade for at vi får beholde begge stjernene våre, sier kjøkkensjef Esben Holmboe til VG.

Med unntak av restaurant Oscarsgate som også fikk en stjerne i fjor, men som nå har lagt ned driften, er den norske lista lik som i fjor.  

Restauranter som får tre stjerner bedømmes å være verdt en reise i seg selv, mens to stjerner betyr at restauranten er verd en omvei. En stjerne betyr at den er eksepsjonelt god i sin kategori. Stjernene baseres kun på maten som serveres, mens bestikksymboler viser bedømmelse av miljø, service med mer.

- Uansett om du ser etter en stjernerestaurant eller hjemmekoselig kro, har Michelins anonyme inspektører gjort ett utvalg av det beste Oslo har å tilby. Nå finnes også Guide Michelin tilgjengelig for nedlasting til de fleste mobiltelefoner, sier Carl Stenson, informasjonssjef for Michelin i Norden, i en pressemelding.

 

 

1574 hoteller og 2154 restauranter i 44 byer i 20 land
Michelins anonyme inspektører, som reiser omkring og prøvespiser på restauranter og bor på hoteller, betaler alltid for mat og hotellovernatting for å bevare Guide Michelins uavhengighet og sikre at inspektørene skal få samme opplevelse som øvrige gjester.

Guiden presenterer et utvalg hoteller og restauranter i alle komfort- og prisklasser i 44 byer i 20 europeiske land. Guide MICHELIN Main Cities of Europe 2013 omtaler hele 1574 hoteller og 2154 restauranter. Utvalget av restauranter omfatter 265 som viser Bib Gourmand-piktogrammet for meget bra valuta for pengene (54 nye), 15 er tildelt tre stjerner, 80 har to stjerner (derav 9 nye) og 309 har fått en stjerne (50 nye).

Den første Michelin-guiden ble utgitt allerede i 1900 i Frankrike. Guiden ble delt ut gratis av Michelin til alle bilister i Frankrike for å gjøre det enklere å reise. Fortsatt er mottoet for Michelin ”En bedre vei frem”, noe som oppsummerer selskapets mål om å forenkle transport av mennesker og gods. Guide MICHELIN Main Cities of Europe ble første gang utgitt i 1982 og utgis i år for 32. gang.

Michelins forskjellige guider er nå også tilgjengelige på nettstedet Viamichelin.com, som har over 400 millioner besøkende årlig. Papirutgavene kom ut i et opplag på over en million eksemplarer i fjor.

 

 

 

 

Teaser:

Norge får fire stjerner når årets Michelin-guide presenteres i dag.

Thumbnail Image: