En av fem i internasjonal arkitektkonkurranse

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

I konkurranse med fire andre prosjekter fra hele verden, kjemper Clarion Hotel & Congress Trondheim om seieren i kategorien "Hotels and Resorts" i den prestisjetunge Architizer A+ Awards. Frem til fredag kan publikum også være med og stemme frem sin favoritt.

Clarion Hotel & Congress Trondheim er tegnet av Space Group Arkitekter, og åpnet 27. april i fjor. Architizer A+ Awards har nominert spennende prosjekter i over femti ulike kategorier, og Nordic Choice-hotellet er plukket ut som en av fem kandidater i kategorien "Hotels and Resorts".

De andre nominerte i samme kategori er Hotel Americano i New York, Cabañas Morerava i Chile, Hotel Lone i Kroatia og Wythe Hotel i Brooklyn.

Clarion Hotel Trondheim er 30.000 kvadratmeter stort med 400 hotellrom. Fasaden på kongresshallen består av nesten 1200 individuelt kuttede plater. Hotellet har et atrium med betongbroer som spenner fritt mellom blokkene opp til 15 meter. Det har 12 unike lysekroner som består av 70.000 ulike biter. Taket over den stjerneformede lobbyen er dekket av gull med samme legering som i Euroen. Vinduene har silketrykket mønster som fungerer som solskjerming.

Hvilket av prosjektene som stikker av med seieren blir offentliggjort den 19.mars. Prisutdelingen finner sted i New York i mai. Frem til fredag 8. mars kan også publikum gå inn på nettsiden og stemme på sin publikumsfavoritt blant kandidatene.

Les mer om konkurransen, avgi din stemme, og se hvilke andre bygg som er nominert i de ulike kategoriene her.

Teaser:

I konkurranse med fire andre prosjekter fra hele verden, kjemper Clarion Hotel & Congress Trondheim om seieren i kategorien "Hotels and Resorts" i den prestisjetunge Architizer A+ Awards. Frem til fredag kan publikum også være med og stemme frem sin favoritt.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Clarion Hotel&Congress Trondheim. (Foto: Peter Hebeisen)