Blir det gull?

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Ørjan Johannessen (27) er nå igang i kokkekonkurransen Bocuse d'Or Lyon og i ettermiddag kåres verdens beste kokk. Norge og Ørjan Johannessen fra Bekkjarvik Gjestgiveri er favoritt. 

Regjerende europamester i kokkekunst Ørjan Johannessen (27) er nå i gang sammen med sin commis Julie Ekse Jenssen i Bocuse d´Or, også kalt VM i kokkekunst. Dette er den mest prestisjefylte kokkekunkurransen i verden, og konkurransen ble i sin tid grunnlagt av den verdenskjente franske kokken Paul Bocuse.

 

Det norske teamet med coach Odd Ivar Solvold og den norske deltakeren Ørjan Johannessen har ligget i treningsleir i Sandefjord det siste halve året, og to uker før konkurransen reiste de ned til Frankrike for å trene videre på et lokalt kjøkken der.

 

Siste gjennomkjøring av menyen gikk greit, sier Ørjan, og legger til at alt nå ligger til rette for maksimal innsats fra det norske teamet. – For vi er et team, sier Ørjan. Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag uten min coach Odd Ivar, min assistent Julie som alltid leverer og hele støtteapparatet for øvrig, sier Ørjan.

 

Ørjan Johannessen jobber på Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll kommune sammen med sine kokkeforeldre og sin tvillingbror Arnt, som også er kokk. Han har med andre ord vokst opp rundt grytene.

 

Ørjan Johannessens reise frem til VM-tittel startet med at han vant Årets Kokk 2011 i Norge. Han ble dermed kvalifisert til å representere Norge i Bocuse d´Or Europe i 2012. Der vant han overlegent, og ble samtidig favoritt til Bocuse d´Or Lyon. I dag skal han altså forsvare seieren i EM i Brussel.
 

Fornøyd med råvarene
Hovedråvarene i årets konkurranse er piggvar og Europeisk blå hummer til fiskeretten, og filet av irsk okse til kjøttretten. For Ørjan er spesielt råvarene på fisk midt i blinken siden han har lang fartstid med fisk og skalldyr fra familierestauranten i Bekkjarvik. – Der henter vi råvarene selv rett utenfor døren, og i tillegg har vi mange fantastiske leverandører av sjømat i Austevoll, skryter Ørjan.

 

Vinneren kåres ca kl 1800 i ettermiddag, og hele 1000 norske supportere sitter på tribunene og heier fram gullhåpet Ørjan Johannessen.  

Teaser:

Ørjan Johannessen (27) er nå igang i kokkekonkurransen Bocuse d'Or Lyon og i ettermiddag kåres verdens beste kokk. Norge og Ørjan Johannessen fra Bekkjarvik Gjestgiveri er favoritt.  

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Ørjan Johannessen i sving i Lyon. (Foto: Impuls)