DIREKTE: Følg Linie akevittens ferd direkte.

Se Linie-akevitten til sjøs – minutt for minutt

Mange tror Linie-reisen, hvor ekvator skal krysses to ganger, bare er en myte. Nå er det på tide å motbevise det, én gang for alle.

Publisert

Hvert år sender Arcus over én million liter akevitt på LINIE-reisen, en reise på fire måneder hvor ekvator krysses to ganger. Det tilsvarer ca. 1,5 millioner flasker (70cl.). Denne reisen har holdt stand i over 200 år, men fortsatt tror mange dette er en myte. For å motbevise dette, én gang for alle, kommer LINIE-reisen til å bli sendt direkte over livestream.

Følg reisen, minutt for minutt, på www.linie.com/live

 

Fra Trondhjem til Batavia

REISEN: Her er reisen tønnene skal ut på.
BEREIST: Lysholm Linie Aquavit er verdens mest bereiste akevitt.

Det hele startet i 1805 da Katarina B. Lysholm sendte seilskuta «Trondhjems Prøve» til Batavia (Indonesia) med diverse varer. Med på ferden var også noen fat akevitt. Det viste seg å være vanskelig å få solgt akevitten i, og brennevinet ble med båten tilbake til Norge. Ved ankomst i Norge ble fatene åpnet, og det viste seg at den lange sjøreisen hadde gjort akevitten enda bedre.

Man fant nemlig ut at akevitten hadde gjennomgått en modningsprosess. Bevegelsene og temperaturforandringene i skipet frigjorde nemlig aromaer både fra fatet og tilsetningene, og ga derfor en mer kompleks og avrundet smak. Reisen tok akevitten over den geografiske linjen, Ekvator, derav navnet LINIE Aquavit.

En godt bevoktet hemmelighet

Denne oppdagelsen ble en godt bevoktet hemmelighet og værende i Lysholmfamilien. Da Jørgen B. Lysholm satte i gang med brennevinsproduksjon i 1821 sto fatmodning og LINIE-reisen sentralt, noe den gjør den dag i dag.

I dag er LINIE Aquavit Nordens eldste akevittmerke, og det er til enhver tid et tusentalls gamle sherryfat, fylt med førsteklasses akevitt, på seilas rundt jorden.

LINIE live – reiseruten

Den 14. november 2018, etter å ha blitt transportert fra Oslo, reiste LINIE Aquavit fra Bremerhaven, Tyskland på sin fire måneders sjøreise rundt om i verden. Skipet vil besøke 11 land og 22 destinasjoner, inkludert England, USA, New Zealand, Australia, Singapore, Kina, Japan og Panamakanalen. LINIE vil krysse Atlanterhavet og Stillehavet samt ekvator to ganger.

Powered by Labrador CMS