Opal Springs Rosé til Norge

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Australsk Rosévin selger som aldri før, og nå kommer Opal Springs Cabernet Sauvignon Rosé 2011 til Norge.

I fjor var det en økning på ni prosent i salget av australs rosévin i forhold til året før. Nå vokser Opal Springs-familien ytterligere gjennom lanseringen av Opal Springs Cabernet Sauvignon Rosé årgang 2011; en ny og spennende rosévin. Den er tørr og fruktig med en smak som minner om jordbær, markjordbær og urter. Fra tidligere er det en Opal Springs rødvin på det norske markedet. Vinene blir produsert i Sørøst Australia.

Opal Springs Rosé er laget av 90% Cabernet Sauvignon druer, dette gir vinen en god struktur. I tillegg er druetypene Petit Verdot (4%) og Shiraz benyttet, samt 3% øvrige druesorter. Dette er uvanlig for produksjon av rosévin i Sør Australia da Shiraz druen er mest vanlig. Druene til Opal Springs Cabernet Sauvignon høstes i begynnelsen av mars. Det blir veldig varmt på dagen – derfor høstes druene på nattestid for å bevare en syre og friskhet i druene. Dette gir en unik rosévin som er svært leskende.  

- Når været nå begynner å bli varmere og vi kan være utendørs etter lange og kalde vintermåneder frister det med lettere mat og lettere viner som rosévin. Vår nye rosévin fra Opal Springs passer ypperlig til lettere retter som salater, lyst kjøtt og kylling. Den er også ideell for kalde retter. Det har aldri før vært flere tilgjengelige roséviner på det norske markedet og de australske rosévinene har vært en av vinnerne i Norge. Opal Springs Cabernet Sauvignon er en upretensiøs, avslappet vin som passer ypperlig til å skape sommerfølelse og sommerstemning. Jeg tror Opal Springs Cabernet Sauvignon Rosé 2011 blir et friskt og spennende innslag, sier Eli Aronsen, Brand Manager Wine i Interbev, i en pressemelding.

Fakta om Opal Springs Cabernet Savignon Rosé 2011:

 

Årgang: 2011

Alkoholinnhold: 12 %

Sukkerinnhold: 5 gram/liter

Bruk: Serveres ved 6-8° som selskapsvin eller til salater, lyst kjøtt og kylling.

Smak: Tørr, fruktig og frisk smak med hint av modne jordbær og urter

Farge:Delikat, lakserosa farge

Lukt: Frisk, fruktig duft med innslag av modne jordbær, urter og bringebærgele 

Teaser:

Australsk Rosévin selger som aldri før, og nå kommer Opal Springs Cabernet Sauvignon Rosé 2011 til Norge.

Main Image:
Thumbnail Image: