Førsteinntrykket

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Julebordsesongen står for døren. Restauranter og hoteller kniver om kundene og tilbyr mat og underholdning, opplevelse og stemning. Er atmosfæren den rette er muligheten stor for at du har gjestene innenfor døra også resten av året. 

 

– Restauranten må fokusere på å skape den rette atmosfære og stemning, for det er totalbildet som lokker kundene nettopp til ditt sted, sier Jeanette Andersen i Duni. Det er nemlig ikke bare mat som skal på julebordet; duker, servietter, lys og dekorasjoner er også viktige ingredienser. Til julesesongen spares det ikke på noe, det kan Andersen skrive under på!

 

Nye varianter

For å ta andeler fra linmarkedet, er Duni opptatt av innovasjon og dette har blant annet resultert i at nye serviettvarianter blir utviklet. Disse ligner på lintøy, men er i papirkvalitet. Størrelse og stivhet – som jo er essensielt når de skal festbrettes – er lik tøyserviettene. Fordelen med å velge en hovedleverandør for denne type produkter, er at restauranten kan dekke og pynte bord med en helhetlig stil. Av andre nye modeller finnes servietter med glitter og papirduker som har fått en touch av silikon for å tåle søl. Disse dukene kan tørkes av og brukes flere ganger, mens kvaliteten ellers ser ut som lintøy.

 

Juletyper

For inneværende sesong har Duni utviklet to nye design, i tillegg til den ultratradisjonelle julerøde stilen. Den ene lyder navnet Winter Memories og er en retro serie hovedsakelig holdt i knallrødt, men med innslag og detaljer i hvitt og burgunder. Her er det snøstjerner og rustikke ruter som er det fremtredende. Denne serien inneholder servietter i forskjellige utførelser og størrelser i tillegg til snippduk, bordbrikke og tête-à-tête på rull. Den andre nydesignede serien kalles Winter Charm og kommer i to forskjellige fargespekter; en holdt i tradisjonelle gyllne toner, den andre er holdt i turkis og har fått navnet Jade. Disse seriene får du i to serviettversjoner og som tête-à-tête på rull.

– Denne siste varianten er nok for de som er litt ekstra modige. Det viktigste er uansett at det valget som tas passer inn i nettopp din restaurant, sier Andersen.

 

Alt det andre

Det er ikke bare servietter og duker som lager julestemning, en annen svært viktig detalj er levende lys. Også her er det utallige varianter, alt fra de enkleste te-lysene, stemningsskapende lykter i forskjellig utførelse, rustikke kubbelys, til dekorasjonslys med shiny-effekt.

Andresen mener restaurantene har et stort forbedringspotensial i planlegging av den levende belysningen.

– Det finnes te-lys med forskjellig brenntid. Dette betyr for eksempel at restauranten kan styre kosen og ikke minst redusere arbeidsmengden ved stengetid, ved at te-lysene er brent ned og man da følgelig slipper å ha en ansatt som er rundt og sjekker at alle lys er slukket, sier hun.

Et annet problemområde er fakkelbokser ved inngangen som kan medføre mye søl og gjester som får griset til klær av stearin. Også for dette problemet finnes det hjelp og Andersen anbefaler en fakkelboks med lokk.

– Ellers er vi behjelpelige med å finne lønnsomme og gode løsninger for kundene våre, det er bare å ta kontakt, ivrer Andersen. 

Teaser:

Julebordsesongen står for døren. Restauranter og hoteller kniver om kundene og tilbyr mat og underholdning, opplevelse og stemning. Er atmosfæren den rette er muligheten stor for at du har gjestene innenfor døra også resten av året. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Det er viktig at fargene passer inn i ditt restaurantmiljø. Liker du designet men er i tvil om fargen, finnes dette designet også i gyldne toner.