Hotel Norge By Scandic er i finalen.

Scandic kan ta storeslem

Scandic har hele hele fem av ti hoteller i den avgjørende finalen i kåringen av Norges beste hotellfrokost. Nordic Choice Hotels har null.

Publisert

Mer enn 400 hoteller har blitt vurdert i det som er regnet for NM i hotellfrokost, Twinings Best Breakfast. Finaleheatet består av ti hoteller:

Fem fra Scandic, fire fra Thon og Reitan-eide Britannia Hotel i Trondheim. Det betyr også at kjente hotellaktører som Nordic Choice Hotels og Radisson Hotel Group ikke har noen kandidater i finalen.

Dette er finalistene i Norges beste frokost 2019:

  • Scandic Nidelven, Trondheim
  • Scandic Hell, Stjørdal
  • Scandic Byparken, Bergen
  • Hotel Norge by Scandic, Bergen
  • Scandic Maritim Hotel, Haugesund
  • Thon Hotel Stavanger
  • Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo
  • Thon Hotel Lofoten, Svolvær
  • Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen
  • Britannia Hotel, Trondheim

– En fantastisk anerkjennelse

I Scandic mottas finalelisten med glede.

– I en tøff konkurranse med et meget høyt nivå på frokosten er vi veldig stolte over å ha hele fem finalister med i årets finale. Vi har som mål å være best på frokost, og det er da ekstra hyggelig at vår innsats premieres. Våre ansatte legger ned mye arbeid og ressurser, og har et stort fokus på å gi våre gjester den beste starten på dagen. At dette gir oss fem finalister er en fantastisk anerkjennelse til våre medarbeidere, sier Helene Skjenneberg, direktør for mat og drikke i Scandic.

Alle gode ting er 13?

Nå kjemper tilsammen ti hoteller om å servere Norges beste frokost 2019. Blant disse er Scandic Nidelven, Scandic Hell, Scandic Byparken, Scandic Maritim Hotel Haugesund og Hotel Norge by Scandic.

Sunne alternativer er lurt hvis man vil havne i finalen.

Regjerende Norgesmester i frokost, Scandic Nidelven, har vunnet kåringen hele 12 ganger tidligere, og nå skal de gjøre alt de kan for å forsvare frokosttittelen for 13. gang.

– Det er utrolig gøy å nok en gang å komme seg helt inn til finalen. Dette er et resultat av en fantastisk innsats fra våre ansatte som står på hver dag for å servere Norges beste hotellfrokost, sier Kjetil Vassdal, hotelldirektør på Scandic Nidelven.

En nykommer

Signaturhotellet Hotel Norge by Scandic i Bergen er en nykommer på årets liste. Etter to år med totalrenovering gjenåpnet hotellet i juni i fjor og gikk rett til finalen. Det synes hotelldirektør Lise Solheim Haukedal er ekstra stas.

— Det er helt fantastisk at vi utmerker oss i denne kåringen etter så kort tid. Jeg er utrolig stolt over teamet på hotellet. Vi ønsker å gi våre gjester en god start på dagen med de beste råvarer og smaker Norge og Vestlandet har å by på, og vi har et sterkt fokus på lokal mat og hjemmelagede produkter på frokostbufféen vår, sier Haukedal.

Skal bli enda bedre

Scandic er allerede i full gang med å utvikle sitt frokosttilbud videre. Tidligere i år lanserte hotellkjeden blant annet en utvidet satsning på veganske og grønne alternativer sine frokostbufféer rundt om i landet. Hotellkjeden har også introdusert en rekke tiltak for å bli mer bærekraftig.

– Skal man nå til topps i en kåring som dette kreves hard innsats, nytenkning og høy kvalitet. Derfor jobber vi hele tiden med å videreutvikle og forbedre tilbudet til gjestene våre. Nå ser vi frem til den store finalen i oktober, og skal selvfølgelig gjøre alt vi kan for å ta hjem tittelen Norges beste hotellfrokost nok en gang, sier Skjenneberg.

Om Twinings Best Breakfast

Twinings Best Breakfast regnes som uoffisielt NM i hotellfrokost. Konkurransen arrangeres årlig av importøren Haugen-Gruppen som vurderer frokoster ved mer enn 400 hoteller over hele landet. Deretter kåres én vinner i hvert fylke, før man kårer vinneren av Norges beste frokost i oktober. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut ifra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet. Twinings Best Breakfast arrangeres i år for 15. året på rad.

Powered by Labrador CMS