Her ble hotellmaten laget

Mens Quality Airport Hotell på Gardermoen var under oppussing ble det disket opp de herligste retter fra denne "brakka" fra Speed Kitchen.

Publisert

Hotellet som tar mål av seg å bli et av Norges råeste konferansehotell, ønsket ikke å stenge ned driften under ombyggingen, og lette etter en løsning for dette, forklarer direktør Anne Margrethe Tveit.

Svaret ble å bygge inn et mobilt kjøkken levert av Speed Kitchen inntil eksisterende bygning, slik at hotellet kunne opprettholde den daglige driften mens renoveringen pågikk. Direktøren er full av lovord om samarbeidet.

– Det ser ut som helt ordinære fraktcontainere fra utsiden, inne er det en rustfri og hygienisk verden, med alt en må ha til profesjonell kjøkkendrift. Og dette er et produkt også Mattilsynet liker meget godt. At nøkkelen stod i døra, at det var kvalitet hele veien og lett å holde rent var viktige momenter for at vi valgte dette konseptet sier Tveit.

NB: Saken fortsetter under bildet.

– Spennende

 MATBOKS: Ingen sak å lage god mat, når forholdene er så flotte.
 MATBOKS: Ingen sak å lage god mat, når forholdene er så flotte.

14 måneder med midlertidig drift med modulkjøkken er nå over, og hotellet har åpnet med sitt helt nyrenoverte kjøkken. Hos Speed Kitchen sier de samarbeidet har vært spennende.

– Vi har hatt et spennende samarbeid i de 14 månedene utbyggingen og oppussingen av Quality Airport Hotell Gardemoen har pågått, sier Ole-Henrik Eftedal i Speed Kitchen AS. – I Europa leier man ofte mobile kjøkken til alt fra festivaler, større arrangementer, til ombygninger og renoveringer der en trenger midlertidig kjøkken. Her i Norge er det ikke fullt så vanlig ennå, men vi ser at flere og flere velger denne løsningen. Det geniale ved et modulkjøkken er at det er i en «mobil boks», det vil si at det kommer fra oss i to utgaver, et en-containers kjøkken og et to-containers kjøkken, hvor alt er innredet. Det eneste du trenger å gjøre når du har montert kjøkkenet, er å koble til strøm, vann og avløp så er det klart til bruk, forteller Ole Henrik Eftedal i Speed Kitchen AS.

NB: Saken fortsetter under bildet.

– Passer for mange

Kjøkkenet er rustfritt fra topp til tå og lett å holde rent. I tillegg er det fullspekket med alt av kjøkkenutstyr. Eftedal sier det i tillegg er rimeligere enn det kunden gjerne tror.

Månedsleien for et slikt kjøkken kan kanskje virke høy, men skal du bygge opp et midlertidig kjøkken som i de fleste tilfeller blir et halvveis produkt, og etterpå må rives, er det mye billigere å leie modulkjøkken som kommer på bil. Derfor passer også konseptet for mange bransjer og kunder, alt fra hoteller, restauranter, festivaler, anleggsbransjen, etc, fortsetter Eftedal.