Kongepokal til Thomas Johansen Borgan

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Ingen trakterte råvarene bedre enn Thomas Johansen Borgan fra Rica Hotel Bakklandet i Trondheim da Norges fremste kokker møttes i Trondheim under NM i Kokkekunst. Kongepokalen ble delt ut under en storslagen bankett på Rica Nidelven Hotell i går kveld. Link til video nederst i saken.

Andreplassen gikk til fjorårets vinner og regjerende Nordiske Mester Christian André Pettersen fra Spiseriet i Stavanger Konserthus, mens tredjeplassen gikk til Martin Sveian fra Tango Bar & Kjøkken i Stavanger.

Stemningen stod i taket da resultatene fra konkurransene ble offentliggjort under banketten på Rica Nidelven Hotell i går kveld. Den glade vinner ble høytidelig overrakt Kongepokalen av Fiskeri- og kystminister Lisbeth Bergh-Hansen og Kristine H. Hartviksen president i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL).

 

Godt kvalifisert dommerpanel

Hoveddommer / smaksdommer var Per Mandrup fra Danmark og med seg hadde han; Jørn Lie, Sven Erik Renaa, Kari Innerå og Espen Vesterdal Larsen.  I tillegg var Anne Dorthe M. Ask og Jan Kåre Johansen dommere bak kulissene fra start til slutt og fulgte med på kandidatenes yrkesmessige håndverk og hygiene.

Både Renaa og Larsen er regjerende OL mester i Kokkekunst fra 2008 med Det norske kokkelandslaget.

Dommerpanelet var imponert over nivået til NM-finalistene.

Ingen tilberedte NM-menyen bedre enn Thomas Johansen Borgan  som er vår neste deltaker i Nordisk Mesterskap i Gøteborg i Sverige neste år.  Vinneren komponerte vinnermenyen med utgangspunkt i følgende retningslinjer:

Forrett skal bestå av minst 60 prosent Livèche kyllingbryst, St. Kristina skinke samt minst ett valgfritt Tine-produkt.

Som garnityr skal minst én av grønnsakene fra Bama benyttes: miniartisjokk, rødbeter, spinat.

Hovedrett skal bestå av minst 60 prosent Indrefilet av rein fra Nortura og Tine Selbu blå. Som garnityr skal minst én av grønnsakene fra Bama benyttes: purre, skorsonnerrot, blomkål.

Dessert skal bestå av Valrhona hvit sjokolade og norske pærer. I tillegg skal det benyttes Tine Matyoghurt.

Utover nevnte produkter står kandidaten fritt til selv å sette sammen menyene med de nødvendige tilbehør.

Samtidig med at kokkene arrangerte sitt NM ble det også arrangert NM for servitører. Her gikk seieren til Aleksander Iversen fra Cru Vin og Kjøkken.

Se Hotellmagasinets videosnutt på YouTube!

Mer om begge mesterskapene i neste utgave av Hotellmagasinet. 

Teaser:

Ingen trakterte råvarene bedre enn Thomas Johansen Borgan fra Rica Hotel Bakklandet i Trondheim da Norges fremste kokker møttes i Trondheim under NM i Kokkekunst. Kongepokalen ble delt ut under en storslagen bankett på Rica Nidelven Hotell i går kveld. Link til video nederst i saken. 

Main Image:
Thumbnail Image: