HØYT OVER BAKKEN: Planene er å bygge hotell midt i sentrum av Jessheim. Hotellet skal gå over 16 etasjer, og binder ni bygningskropper sammen.

Vil bygge 16 etasjers hotell på Jessheim

Skal bli et signalbygg i byen ved Gardermoen.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag denne uken vedtok Ullensaker-ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher og resten av formannskapet at de åpner for et 16 etasjers høyt hotell midt på Jessheim.

– Det er et stort ønske fra politikken at dette realiseres så raskt som mulig, uttalte ordføreren til lokalavisen mittjessheim.no.

Det er den lokale investoren Tore Kværner som i lang tid har hatt ønske om å utvikle byen, og i den forbindelse et hotell som også skal fungere som et signalbygg i byen på Romerike.

STILFULLT: På et åtte dekar stort område skal det etter planene bygges hotell, handel og leiligheter.

I et tidligere intervju med lokalavisen uttalte Kværner at han var villig til å bruke to milliarder på ni bygg, som i tillegg hotell med konferansesenter fordelt over 16 etasjer, skal inneholde mathall, butikker og 60 boliger, kino og bibliotek.

Tomten er på åtte dekar. Og ifølge Kværner vil utbyggingen ta 4-5 år.

– Det er nesten ingen byer i Norge av denne størrelsen, som ikke har et hotell i sentrum. Vi er nå blitt godt over 20.000 mennesker på Jessheim. Det blir veldig bra og viktig for byen å ha et hotelltilbud midt i sentrum. Vi må ha sosiale møtepunkter, parker, handel og kultur, uttalte Kværner til avisen.

Powered by Labrador CMS