Rock’n roll til lavpris

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

På Pavilion Hotel i London ser rommene ut som scenografien i en historisk film eller en rock’n roll video. Hotellet ligger et steinkast fra Paddington og prisene begynner på 60 pund. 

 

Søskenparet Danny og Noshi Karne overtok eiendommen fra sine foreldre for over 16 år siden. Huset ligger i Sussex Garden som utelukkende består av hoteller og ambisjonen var å lage et hotell med stil og moderate priser. 

 

On a shoestring

De var unge, kreative, fattige og etter å ha renovert badene var budsjettet enda strammere, forteller Noshi Karne. Utfordringen var å få inn stilen uten å havne i skyhøy gjeld. Løsningen ble markeder, antikvitetsbutikker og loppemarked. Prisen var lav og leveringstiden kort. Alt de trengte var en varebil og noen arbeidsomme hender, så var stilen på plass. Motforestillinger var det nok av, gamle ting ville gå i stykker, spesielle ting kunne bli stjålet. Etter 16 års drift er erfaringen at slitasje ser helt fint ut på allerede slitte møbler og at ting som har holdt i 100 år gjerne holder en god stund til.

 

Sjarmerende resepsjon

Det første som fikk en spesiell stil var resepsjonen, pluss ett rom. Møtet med antikke møbler, globus og gamle reisekofferter fikk gjestene til å utbryte:

– Åh, resepsjonen er sååå sjarmerende, er alle rommene slik? Ett av rommene var sånn. Det bar navnet Green With Envy, de som ikke fikk det ble nemlig grønne av misunnelse.  

– Gjestenes begeistring ble motivasjonen for å innrede flere og flere rom. I mens var resten av hotellet i full drift, med alminnelige rom. Det begrensede budsjettet ble en spennende utfordring og det tok flere år før hotellet hadde en helhetlig stil, forteller miss Noshi, som hun kalles blant gjester og personale.

 

Helhet med variasjon

Alle rommene er forskjellige og rom-nummer finnes ikke, bare navn. Du kan bo på Metallica, Indian Summer, Gold Finger eller Honky Tonk Afro.

Det siste har limegrønne vegger, sjokkrosa detaljer og draperier og ”tekstiler” i sølv.

 – Det er inspirert av Marc Bolan, gudfaren til Glamrock. Det morsomme er at Marc Bolans sønn booket dette rommet ved en tilfeldighet. Han fant bilde av faren sin på døren og lurte på hva han hadde med saken å gjøre!  Det er slike hendelser som gjør det så morsomt å drive dette hotellet, forteller miss Noshi.

 

Fleksibilitet og service

Blant de faste kundene finner vi også Katie Melua, Bryan Ferry og The Sugarbabes. I tillegg er hotellet et populært sted for motefotografering, film og video. Men du behøver slett ikke ha fast adresse Hollywood for å booke deg inn. Det kan gjøres via bookingsider som hotels.com eller direkte til resepsjonen.

– Personalet har vært her i mange år og kjenner hotellet godt. De gir gode råd og anbefaler for eksempel ikke de minste rommene til gjester som skal være lenge i London. Frokosten blir servert på rommet og du kan få den når som helst på døgnet, sier miss Noshi som håper at gjestene føler seg spesielle ved å oppleve et serviceinnstilt og fleksibelt personale.

Søtsaker til frokost

Tre generasjoner Saresäter fra Malmø og Karlshamn har bodd på Pavilion Hotell i tre netter. Ungdommen er storfornøyd med rommet Cosmic Girl og skryter av servicen.

– De bestilte pizza til oss midt på natten, stråler de.

Den eldre generasjonen er litt mer betenkt.

– Små rom og ingen heis gjør det litt besværlig for oss som ikke er unge og spreke lenger. Det er heller ikke hver dag de har redd sengen mens vi var ute.  Frokosten er bare søtsaker og ikke noe å skryte av, mener de. Alle er imidlertid enige om at man ikke kjeder seg på dette hotellet.

– Det er alltid noe morsomt å kikke på, også er det veldig sentralt, avslutter de.

Trofaste mot visjonen

Miss Noshi vet at hotellet er spesielt og ikke nødvendigvis passer for alle. Hun har imidlertid ingen planer hverken om å gi seg eller å skifte stilen.

– Vi har vært trofaste mot visjonen om å tilby en spesiell opplevelse for en rimelig penge hele tiden. Selv om budsjettet ikke er like trangt lenger er det fremdeles morsomt og utfordrende å holde den balansen. Og kjernen av faste gjester viser at vi har lykkes, avslutter hun.  

Teaser:

På Pavilion Hotel i London ser rommene ut som scenografien i en historisk film eller en rock’n roll video. Hotellet ligger et steinkast fra Paddington og prisene begynner på 60 pund. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS