Første tyske hotell med EU Ecolabel-merke

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Første oktober i fjor åpnet Scandic Berlin Potsdamer Platz i hjertet av Berlin. Dette blir nå det første hotellet i Tyskland som oppfyller EUs strenge miljøkriterier og som blir sertifisert i henhold til EUs offisielle miljømerking, EU Ecolabel. 

I tillegg har hotellet fått en prestisjetung sølvmedalje av DGNB, en uavhengig tysk organisasjon som sertifiserer, fremmer og belønner bærekraftig bygging. Scandic Berlin Potsdamer Platz er det første hotellet i Tyskland som er bygget etter disse bærekraftprinsippene. 

Scandic lanserte sitt første miljørom allerede i 1995, og i dag er 115 av de 160 hotellene miljømerket. Gjennom årene er 16000 medarbeidere blitt kurset i bærekraftspørsmål. 

 

-       Miljø- og bærekraftarbeidet er et kontinuerlig forbedringsarbeid, og når vi skaper nye hoteller, handler det om å ha et tydelig miljø- og bærekraftfokus gjennom hele prosessen. Det at vårt nye hotell i Berlin nå er sertifisert med EU Ecolabel og samtidig får en pris for bærekraftig bygging, gjør oss selvfølgelig veldig stolte. EU Ecolabel er en veletablert miljømerking som gjør det enkelt for gjestene å velge en miljøvennlig boform, sier Inger Mattsson, bærekraftsjef for Scandic i en pressemelding.

Engasjementet rundt miljø- og klimaspørsmål vokser, på stadig flere gjester velger miljømerkede alternativer. 

 

-       Vi er stolte over at vi allerede to måneder etter åpningen er det første hotellet i Tyskland som har begge sertifiseringene, sier Thomas Borsbach, General Manager for Scandic Berlin Potsdamer Platz.

– Hotellet er virkelig fullt av intelligente miljøløsninger. For eksempel bruker vi 100 % fornybar energi, fjernvarme og fjernkjøling, sparepærer overalt og integrerte per­sienner som gir et jevnt inneklima. På kjøkkenet bruker vi kun energi­effektive induksjonsovner, og ventilasjonsanlegget bruker UV-lysteknologi for å rense fraluften som deretter gjenvinnes.

Prisbelønt bygning

Den store hotellbygningen med sin elegante glassfasade belønnes også med DGNBs sølvmedalje: det er det første hotellet i Tyskland som er blitt bygd i tråd med DGNBs bærekraftprinsipper. Den uavhengige og ideelle organisasjonen DGNB samler aktører fra hele bygge- og eiendomsbransjen og har som mål å fremme bærekraftig bygging. DGNB, som vurderer og sertifiserer bygninger og byggeprosesser, legger stor vekt på bygningens livssyklus. Teknisk kvalitet i planleggings- og byggeprosessen granskes nøye, sammen med kostnadene for energi, vann og vedlikehold. Tilgjengelighet og komfort, inkludert faktorer som støy, vurderes også. I år ble 16 eiendommer premiert; Scandic Berlin var det eneste hotellet.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Scandic Berlin er miljømerket og har fått pris for bærekraftig bygging. (Foto: Scandic)
Powered by Labrador CMS