Hårete mål i Stavanger

Det skal ikke bare bli et vakkert hotell. Nye Radisson Blu Atlantic Hotel skal få hele Stavanger-regionen til å vokse.

Publisert

Rezidor Hotel Group og KLP Eiendom investerer 465 millioner i oppussingen av ikoniske Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger. Ambisjonen er å gjenskape hotellet som byens sentrale møteplass.

– Vårt mål er å skape minneverdige hotellopplevelser for våre gjester og når vi nå fornyer Radisson Blu Atlantic Hotel tar vi utgangspunkt i hotellets tradisjonsrike historie og sikter på å gi gjestene hotellopplevelser i verdensklasse. Det fortjener den ikoniske bygningen, og alle gjestene og innbyggerne i Stavanger som har et nært og kjært forhold til hotellet, sier Ronald Smithjes, Regional Director Norway for Rezidor Hotel Group.

Totalrenovering

Hotellet gjennomgår nå en omfattende oppgradering og ombygging. Renoveringen omfatter ny resepsjon, alle 364 hotellrom, oppholdssteder, restauranter, barer og møterom. I tillegg kommer alt det elektriske arbeidet og alle oppgraderingene knyttet til VVS.  

(Saken fortsetter under bildet.)

LOBBY: Slik skal lobbyen se ut når hotellet re-åpner i 2018.

 

– Historisk sett har hotellet vært et kulturelt samlingspunkt og med denne oppgraderingen satser vi på å igjen bli byens foretrukne møteplass. Derfor legger vi stor vekt på å oppgradere møte- og eventområder, restauranter og fellesområder slik at både hotellets gjester og byens innbyggere skal få mest mulig glede av hotellet, sier Smithjes.

– Vil bidra til hele regionen

Oppussingen av Radisson Blu Atlantic Hotel er et samarbeidsprosjekt mellom Rezidor Hotel Group og KLP Eiendom. Rezidor Hotel Group investerer ca. 165 millioner kroner og KLP Eiendom ca. 300 millioner kroner. 

– Med oppussingen håper vi å kunne bidra positivt til hele regionen ved å tiltrekke store konferanser, kulturarrangementer, gallamiddager og utstillinger. Vi vil legge til rette for at hotellets gjester og byens innbyggere ønsker å bruke hotellet, både i forretningssammenheng og privat. Og vi vil at våre internasjonale gjester skal få en autentisk opplevelse av Stavanger, forteller Smithjes.  

(Saken fortsetter under bildet.)

DELIKAT: Både lokaler og mat blir delikat i den nye restauranten.

 

Samarbeid med Stavanger-arkitekter

Stavangerbaserte LINK Arkitektur har ansvaret for utformingen av nye Radisson Blu Atlantic Hotel.

– LINK Arkitektur har svært god lokalkunnskap. Det har vært viktig i utformingen av dette ikoniske hotellet da vi ønsker å bygge videre på hotellets tradisjonsrike og viktige historie, sier Ronald Smithjes.

Hotellrommene skal utformes i Radisson Blu-kjedens internasjonale designkonsept «BluPrint», som tilbyr funksjonalitet og fleksible løsninger, kombinert med smakfullt design. Designet lokaltilpasses til hotellets og byens historie.

– Designet vil gjenspeile byens og hotellets historie gjennom valg av materialer, interiør og kunst. Gjestene skal kunne kjenne igjen elementer, men også gjøre nye oppdagelser. Designklassikere kombineres med særegne, skreddersydde møbler, stoffer og tekstiler, forklarer Smithjes.

Service i verdensklasse

Radisson Blu Atlantic Hotel planlegger å åpne igjen for gjester i november 2017. Ansatte som jobbet på hotellet før renoveringen er nå i permisjon og ønskes velkommen tilbake når bygningsarbeidet er ferdig.

– Våre dedikerte medarbeidere er helt avgjørende for å skape minneverdige opplevelser for våre gjester. Mange av dem har jobbet ved hotellet i en årrekke og de kjenner byens og hotellets historie godt. Med deres engasjement er vi trygge på at Radisson Blu Atlantic Hotel kommer til å bli kjennetegnet som et hotell med service i verdensklasse, sier Smithjes. 

Powered by Labrador CMS