BLIR NORSK: De finske eierne av Hotel AX har inngått en leiavtale med 20 år. Hotellet med 173 rom overtas av Strawberry 1. november.

Hotel AX blir en del av Strawberry

Et av Finlands ledende hotell innen kunst og kultur. 

Publisert Sist oppdatert

Hotel AX:

Antall rom: 173

Restaurant: AX Restaurant med en meny som kombinerer krydder og smaker fra hele verden med klassiske og moderne retter på menyen. 

Lojalitetsprogram: Strawberry

Møterom: 4. De gjenspeiler hotellets ambisjoner innen kunst og kultur. Hotelloperatør: Strawberry (Nordic Hotels & Resorts) 

Huseier: Leieavtalen er for 20 år med eiendomseieren Terrieri Kiinteistöt Lp, et alternativt investeringsfond forvaltet av S-Bank Fund Management Ltd.

Hotellet mottok nylig prisen Finland’s Leading Design Hotel 2023 under World Travel Awards.  

I 2019 startet utbyggingen av det som skulle bli Finlands ledende hotell innen kunst og kultur, og i 2022 kunne de første gjestene sjekke inn på Hotel AX. Finske samtidskunstnere har vært sentrale i utviklingen av hotellet som har som mål å være inngangsportalen til kunstverdenen i Helsinki. 

20 års leieavtale

Hotellet har siden åpningen vært et attraktivt tilskudd til det finske hotellmarkedet og en sentral bidragsyter til byutviklingen i Jätkäsaari. Strawberry overtar hotellet 1. november,  heter det i en pressemelding fra Strawberry. 

– Det er med stor stolthet vi nå utvider vår nordiske hotellportefølje med Hotel AX. Et unikt hotell som er utviklet med varme og engasjement. Og vi fortsetter veksten der alt startet, på Busholmen, som er selve episenteret for det nye og urbane Helsinki. En perfekt lokasjon for Strawberry og videre vekst i Finland, sier eier i Strawberry, Petter A Stordalen.

GOD STANDARD: Hotellet i Helsinki ble nylig kåret til landets ledende hotell innen kunst og kultur.

Hotellet har 173 rom, og leieavtalen er for 20 år med eiendomseieren Terrieri Kiinteistöt Lp, et alternativt investeringsfond forvaltet av S-Bank Fund Management Ltd. 

–  Gjennom leieavtalen med en stor og langsiktig aktør som Strawberry skapes det forutsetninger for videreutvikling og posisjonering av Hotel AX og Busholmområdet. Når hotellet nå blir en del av en større nordisk hotellportefølje er det også muligheter for videre vekst utover et større geografisk område, sier fondsforvalter i S-Bank Fund Management Ltd. Eero Olala.

Utvider porteføljen

Med kjøpet av Hotel AX består Strawberry sin hotelportefølje i Finland av fjorten hotell. Sommeren 2024 utvides porteføljen ytterligere på Helsinki flyplass med Comfort Hotel Helsinki Airport og Clarion Hotel Helsinki Airport. 

– Vi er et selskap som har tatt på oss rollen med å tilby reisende i Norden uforglemmelige opplevelser. At vi nå utvider porteføljen med Hotel AX og deretter to nye hotellprosjekter på Helsinki flyplass sommeren 2024, viser at vi har en bredde i produktene våre og at vi elsker å overraske, sier COO i Strawberry Finland, Erika Ehrnrooth, 

Alle ansatte på Hotel AX fortsetter sitt arbeidsforhold i Strawberry og fremtidige bookinger overtas i sin helhet av Strawberry. Hotel AX blir en del av Strawberry sin portefølje av frittstående hotell gjennom Nordic Hotels & Resorts. 

En portefølje bestående av flere av Nordens mest anerkjente hotell, som Hotel Kämp, Villa Copenhagen, Copperhill Mountain Lodge og Sommerro.

Powered by Labrador CMS