HEDRET: Rut Emilie Huseby Grue har 51 års fartstid å vise til ved Scandic Ambassadeur Drammen. – Uten henne ville vi nok gått glipp av flere bookinger, sier direktør Dag Sandhei Braathen.

Rut (66) har vært 51 år på samme arbeidsplass 

Unik markering på Scandic Ambassadeur Drammen.

Publisert Sist oppdatert

Disse ble hedret:

Rut Emilie Huseby Grue, 51 års fartstid, bookingmedarbeider.

Hanne Torgersen, 35 års fartstid, nattevakt i resepsjonen.

Ole Arvid Sauge, 33 års fartstid, barsjef.

Hill Øvre, 32 års fartstid, servitør

Henning Pedersen, 30 års fartstid, teknisk sjef

Vjollca Mushkolaj, 28 års fartstid, renholdsmedarbeider.

John Plowman, 27 års fartstid, servitør.

Scandic Ambassadeur Drammen har dette året opplevd noe ganske unikt: Syv medarbeidere har til sammen vært ansatt i 236 år, hvorav den eldste har vært ved hotellet i hele 51 år. 

Det viser at hotellet tar Scandic sine verdier om inkludering og mangfold på alvor – stabile medarbeidere med lang erfaring er med på å skape kontinuitet og en arbeidsplass hvor alle trives, skriver Scandic Norge i en pressemelding. 

Imponert direktør

For å hedre de syv hadde hotelldirektør Dag Sandhei Braathen fått laget Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste til alle, som nylig ble delt ut på en hyggelig markering med taler, blomster og kake. De har stått stødig i bedriften gjennom tykt og tynt 

– Medaljen er høyst velfortjent, og noe de kan bære med stolthet. Dette er lojale og kompetente medarbeidere som har stått stødige i bedriften gjennom tykt og tynt, og som har som har vært viktige i å drive bedriften fremover år etter år, sier Sandhei Braathen. 

– Dette er helt spesielt og fantastisk! Å ha syv medarbeidere som har stått på så lenge for samme arbeidsplass – det har jeg aldri opplevd før til tross for min lange fartstid i bransjen selv. Jeg ser på dere som kontinuitetsbærere, som bidrar til å skape og bevare de gode tradisjonene over tid, og det vitner også om at dere har det bra på jobb her på Ambassadeur, sier distriktsdirektør for Scandic Øst, Håvard Solum.

Det må søkes og visse kriterier må være oppfylt for å få medaljen for lang og tro tjeneste. Den ble til for å løfte frem enkeltindividet, og hedre innsatsen de har lagt ned på arbeidsplassen sin, og må søkes om til Norges Vel. 

Kriteriene for å kunne få medaljen er at man har jobbet i minst 50 prosentstilling hos samme arbeidsgiver i minst 25 år før pensjon, og har et uklanderlig tjenesteforhold. 

– Prikken over i-en, selveste dronningen av Ambassadeur,  er Rut Emilie med 51 års fartstid! Rut fyller 67 år 5. desember, og har vært bookingmedarbeider gjennom mange år og kjenner kundene godt. Uten henne ville vi nok gått glipp av flere gode bookinger, poengterer hotelldirektøren.

TROFASTE: Denne gjengen har til sammen jobbet en årrekke for Scandic Ambassadeur i Drammen. På bildet er det seks ansatte, men det er sju som ble hedret.

Skryter av arbeidsmiljøet

På spørsmål om hvorfor de har blitt så lenge ved Scandic Ambassadeur Drammen svarer både barsjef Ole Arvid Sauge og servitør Hill Øvre, at det gode arbeidsmiljøet gjennom alle år har vært utslagsgivende.

– Dessuten er det å jobbe på hotell så allsidig, du blir ikke så fort lei, det er nye ting hele tiden, avdelingene møtes på kryss og tvers, og du har så mange forskjellige oppgaver. Jeg har jobbet innenfor alle avdelinger bortsett fra resepsjonen, forteller Hill.

– Jeg har kun jobbet i bar, og trives veldig godt med det. I lobbybaren møter jeg veldig mange trivelige mennesker fra hele verden. Folk tar kontakt og prater om alt mulig mellom himmel og jord. Mange reiser alene og syns det er veldig hyggelig med en prat og litt humor, understreker Ole Arvid.

Under OL i 1994 jobbet Ole Arvid i baren på Scandic Lillehammer, da hele Den internasjonale olympiske komité bodde der. Det var yrende folkeliv og mye som skjedde både tidlig og sent.

– Jeg fikk god kontakt med sekretæren til presidenten av komitéen Samaranch, som spurte om jeg ville ha VIP billett til avslutningsseremonien, i tillegg til at jeg fikk en del andre gratisbilletter. Det var en stor opplevelse, forteller Ole Arvid.

Powered by Labrador CMS