SMAK 2017 tar form

- Arbeidet med å planlegge Nordens største møteplass for hotell, restaurant, café, catering, institusjon, kantine, convenience, uteliv, bakeri, konditori og dagligvare i 2017 er i full gang.

Publisert Sist oppdatert

Det forteller prosjektleder Torill Engelberg i Norges Varemesse/SMAK 2017.

SMAK-messen er etter hvert blitt en institusjon og en unik og viktig arena for bl.a. nettverksbygging, handel og verdiskapning. Dørene åpner 7. februar, og messen varer til og med 10. februar. Det er med andre ord bare å sette av rikelig med penger i messebudsjettet for 2017.

Norges Varemesse samarbeider tett med NHO Reiseliv og Bransjeforening for storkjøkkenleverandører i Norge, BFSN, når det gjelder utformingen av programinnholdet.

Viktig møteplass

– På SMAK 2017 er det for BFSNs medlemmer viktig å synliggjøre kvaliteten på de løsninger og innovasjoner som bidrar til verdiskaping, fremhever daglig leder Steinar Stensson.

- BFSNs medlemmer representerer 80 bedrifter hvor hovedtyngden arbeider med leveranser til storkjøkken i Norge. Medlemmene leverer bl.a. maskiner og utstyr til privat og offentlig sektor. I tillegg leveres det teknisk service, planløsnings -og konsulenttjenester.

Storkjøkkenbransjen har en stor andel maskinell produksjon, og det er utstrakt bruk av logistikk på ulike nivåer. Det er også høye krav til kvalitet, sikkerhet, dokumentasjon og kundetilfredshet, samtidig som det er tøffe tider med lave marginer. BFSNs medlemmer har tradisjonelt både samarbeidet på tvers og konkurrert i nesten 40 år i samme bransje og har som intensjon å lykkes videre i årene fremover. Det er en styrke for bransjen som gir både trygghet og verdiskaping for våre kunder at vi fremdeles er innovative og mestrer ny teknologi. SMAK 2017 gir mulighet til å møte nye- og pleie eksisterende kunder, kontakter og samarbeidspartnere i bransjen. Vi ser frem til den muligheten, sier Stensson.

Unik mulighet

– Som medarrangør av SMAK, så er vi i NHO Reiseliv opptatt av å skape en unik messe og en stor happening for hele bransjen. Dette gir jo en fantastisk mulighet til å treffe bransjens viktigste leverandører, sier Richard Hagel, salgssjef i NHO Reiseliv Innkjøpskjeden.

– Vi ser at særlig overnattings- og serveringsbransjen besøker SMAK for å få informasjon og inspirasjon. Mange bruker også anledningen til å ta med seg nære medarbeidere og gjennomfører salgsmøter eller personalmøter i forbindelse med dagene på Lillestrøm, fremhever Hagel.

Hovedkomiteen

Hovedkomitéen for SMAK 2017 spiller en sentral rolle i arbeidet med å utforme både program og innhold. Hovedkomiteen er nå konstituert, og består av 16 medlemmer som representerer mye kompetanse og et stort mangfold av bedrifter og organisasjoner med tilknytning til bransjen.

– Den store bredden i sammensettingen av komiteen, er en god garanti for å sikre et solid, variert og matnyttig SMAK 2017. SMAK 2017 skal bygges til den ledende møteplassen i Norden for alle som på en eller annen måte er engasjert og interessert i storhusholdning, servicehandel og bakeri, avslutter Torill Engelberg, prosjektleder for SMAK 2017.