Rom 606 på utstilling

Publisert Sist oppdatert

Dermed får reisende fra hele verden mulighet til å oppleve et snev av verdens første designhotell, tegnet av legendariske Arne Jacobsen.

Samlerobjekter
Utstillingen er laget sammen med Fritz Hansen, og viser også Jacobsens designklassikere Svanen™, Ægget™ og Dråpen, skriver Rezidor i en pressemelding. Utstillingen står helt frem til 31. august, så for reisende som skal innom Kastrup i sommer, blir det god anledning til å få med seg utstillingen.

Arne Jacobsen designet i sin tid SAS Royal Hotel på oppdrag fra SAS. Det skjedde i forbindelse med åpningen av en ny rute mellom USA og Skandinavia og et ønske fra flyselskapet om å bygge et kompleks med kort vei til Tivoli og jernbanestasjonen i København.

Hotellet skulle både representere det beste innen skandinavisk design og inkludere et luksushotell, et reisebyrå og en passasjerterminal. Arne Jacobsen laget et forbilde på futuristisk dansk design bak den elegante fasaden, og flere av hans mest berømte møbler ble laget spesielt for SAS Royal Hotel. Svanen og Egget er eksempler på møbler som markerer bygningens stil og er blitt berømte samlerobjekter over hele verden.

Kan leies
Hotellet ble åpnet i 1960, og rom 606 er det eneste rommet hvor Arne Jacobsens inventar og design er bevart.

- Det er som å gå inn i en annen tidsalder, med de grå, blågrønne fargene, wengé-tre og et utvalg av møbler, som er spesielt designet til hotellet, blant andre Egget og Svanen og den litt mindre kjente og sjeldne stolen Dråpen. Rommet inneholder andre detaljer som for eksempel et innebygget make-up speil, radio og intercomanlegg. 3300–sofaserien, som også finnes i rommet, ble designet til SAS-terminalen i 1959, skriver Rezidor.

Så sant rommet ikke er utleid, er det mulig å få innblikk også på det ekte rom 606, og rommet tiltrekker seg design- og arkitekturinteresserte fra hele verden. Dedikerte Arne Jacobsen-fan kan også få leie rommet og oppleve 60-talls stemningen på nært hold. Men gjenskapelsen i SAS Business Lounge på Københavns Lufthavn gjør en av designhistoriens perler synlig også for dem som ikke har mulighet til å reise innom hotellet.

Thumbnail Image: