Ny internasjonal matfestival i Oslo

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

2. og 3. mars inviterer Mathallen på Vulkan i Oslo til Forsmak 2012, en ny, internasjonal mat- og drikkefestival som skal presentere det beste av norsk mat og drikke. 

Arrangementet finner sted i den nye mathallen som åpner for alvor i oktober i år.

Under Forsmak 2012 skal publikum kunne la se friste av upasteuriserte oster, rømme eller yoghurt fra Avdem Gardsysteri, fenalår fra Villsaukongen eller eplemost fra Epleblomsten. Blant annet. I tillegg til smaksprøver og salgsboder fra over 50 av de beste norske produsentene, blir det kurs, debatter, foredrag og seminarer med kjendiskokker og kommende kokkestjerner. Festivalen har gratis inngang og er tilpasset hele familien. 

 

 

Eldorado for matentusiaster

-  Vi ønsker velkommen til en inspirerende helg for både amatører og profesjonelle, sier festivalsjef Sverre Landmark i en pressemelding.

- Vi byr publikum på en ny og spennende arena med det beste av norsk mat, midt i hjertet av Oslo. Her kan du  lære mer om spennende smaker, nye produkter, øl og mat, matkultur og byutvikling, sushi, pølser og få dessertkokkens beste tips.

Forsmak er for øvrig, enkelt og greit, en forsmak på hva man kan forvente seg av Mathallen på Vulkan når den offisielt åpner i oktober.

- Mathallen blir det store matmarkedet man har savnet i Oslo, og som man finner i alle europeiske byer med respekt for seg selv. På Forsmak vil du møte alt fra alt fra profesjonelle matentusiaster og kokker til matglade amatører, og til med et eget matkurs for barn! Det er viktig å understreke  at dette ikke blir et «snobbested», men et sted for folk flest som er mat- og drikkeinteressert, forteller festivalsjef Sverre Landmark.

 

Se, smake, lytte, kjøpe og nyte

På Forsmak møter man aktørene i Mathallen Oslo; Bondens Marked, Hanen og et stort utvalg produsenter og matentusiaster. Noe er økologisk og det meste er kortreist, og alt gjøres med fokus på kvalitet. Bondens Marked stiller med over 40 aktører som presenterer mat som kan nytes sammen med produkter fra de viktigste nye mikrobryggeriene her til lands. På Forsmak er matglede den samlende faktor. 

 

Begynner å ta form

Mathallen ligger i det gamle broverkstedet på Vulkan ved Akerselva i Oslo. Over tre plan på til sammen nesten 3500 kvadratmeter blir det en arena og møteplass for alle som er opptatt av mat og matopplevelser. Den skal i tillegg til å være en markedsplass også fungere som et opplevelsesenter for de som er glad i mat. Det skal bli et treffpunkt for mannen i gata, de som er spesielt interessert i mat og de profesjonelle, hvor man både kan lære og lære bort. 


Her er noen av de som kommer til Forsmak 2012:

SIGRID STRÆTKVERN

Stemningsskaper og kokebokforfatter Sigrid Strætkvern setter øl i et kulturelt, sosialt og gastronomisk perspektiv. Vi treffer henne i samtale om

mat- og drikketradisjoner og ved konkurransekjøkkenet hvor hun vil demonstrere bruk av øl i mat. Hun har 25 års fartstid med øl og har skrevet Norges første kokebok om øl og mat; Øl med Kniv og Gaffel.

 

JAN VARDØEN

Multigründer, mat- og kulturentusiast. I tillegg til å ta med seg delikatesseforretningen Hotel Havana inn i Mathallen under Forsmak for å by på en himmelsk paella, kommer han til å holde et seminar om mat og byutvikling.

 

BODIL NORDJORE

Lektor i Norsk Tradisjonsmat på Høgskulen i Telemark. Bodil har reist inn og utland med norsk tradisjonsmat, og har hatt over 1000 program i Nitimen, samt en rekke tv-program. Hun elsker å formidle gjennom mat og måltid, og har skrevet fire bøker om matkultur og tradisjonsmat. Bodil Nordjore har mottatt en rekke priser for sitt arbeid med norsk tradisjonsmat. Nå sist utviklet hun Fjøllmatakevitten sammen med Halvor Heuch.

 

ESPEN VESTERDAL LARSEN

Verdens beste og mest sprudlende kokk, i alle fall dessertkokk. Med ferskt OL-gull i bagasjen er det lov å være stolt.  Larsen er utdannet som både kokk og konditor og har erfaring fra Hotel Continental, Choco Boco og Erichsen Konditori.  Larsen tar med seg fem ekstra kokker og holder sushikurs for voksne ved Kulinarisk Akademi.

 

Teaser:

2. og 3. mars inviterer Mathallen på Vulkan i Oslo til Forsmak 2012, en ny, internasjonal mat- og drikkefestival som skal presentere det beste av norsk mat og drikke. 

Main Image:
Thumbnail Image: