Megabot til Marriott

Hotellkjeden Marriott må punge ut for å ha blokkert gjestenes nettilgang.

Publisert Sist oppdatert

Marriott International må betale en bot på $600,000, eller nesten 4 millioner kroner for å ha tvunget gjestene på Gaylord Opryland Resort and Convention Center til å bruke hotellets trådløse nettverk. I USA, og andre steder, er det nemlig helt normalt at gjestene betaler for slike tjenester. Det har naturlig nok mange reisende sett seg lei av og investert i sine egne trådløse nettverksløsninger som de gjerne deler med andre. Det hotellet da gjorde var å installere såkalte «jammere», eller nettverkssperringer, for å forhindre dette.

Ble klagd inn av gjest

En konferansedeltager ved Opryland Resorten i Nashville oppdaget ved et tilfelle i fjor at hotellet aktivt sperret deltagernes egne nettverk og klaget inn saken til the Federal Communications Commission. Gjesten påstod også at det samme hadde skjedd tidligere på et annet Marriott-tilknyttet hotell.

Marriott har krevd arrangørene av konferanser og utstillere mellom $250 og $1,000 for å bruke deres trådløse nettverk, per tilgangspunkt. Den statlige kommunikasjonskomiteen har nå pålagt hotellkjeden å betale en bot på $600 000, og å fjerne disse sperringene. Marrriott sies å ha godtatt boten, men de sier at de vil fortsette å blokkere egne trådløse nettverk på grunnlag av nettverksikkerhet.