Felles lidenskap for den utsøkte

Publisert Sist oppdatert

- Vi er utrolig stolte over å bli forbundet med verdens mest prestisjefylte kulinariske konkurranse. Juryen består av noen av de mest berømte kjøkkensjefene i verden. For Nespresso, som arbeider for å fremme perfekt kaffekultur, er det naturlig å ta skritt for å bygge solide samarbeidsforhold med verdens beste kjøkkensjefer. Nespresso sin inngående kunnskap om og evne til å levere den beste kaffeopplevelsen utfyller den avanserte kokkekunsten som disse kjøkkensjefene bedriver, sier Kristen A. Hovland, Managing Director Nespresso Nordic.

Norge, Sverige, Danmark, Finland, Frankrike og Sveits er blant landene som kjemper om juryens gunst i europamesterskapet av Bocuse d’*or* i Stavanger. Deretter går turen til Lyon i Frankrike, der det blir det avgjort hvem som er den beste kjøkkensjefen i verden. Deltagere fra fem konkurranser over hele verden har da kjempet om retten til å være med i den internasjonale Bocuse d’*or*-konkurransen. Finalen blir arrangert i 2009.

Bocuse d’*or* ble startet av Paul Bocuse, selve symbolet på det aller fremste innen kokkekunst. Konkurransen gjenspeiler Bocuses lidenskap for den aller beste kulinariske opplevelsen. Nespresso, som er en verdensomspennende pioner og selve symbolet på utsøkt kaffe, følger opp konkurransedeltakernes lidenskap for kvalitet, og setter kronen på verket for alle rettene med sine berømte Grand Crus-kaffeblandinger.

- Nespresso vil sørge for den beste kaffeopplevelsen til kjøkkensjefer, potensielle vinnere, jurymedlemmer, gourmeter og alle som elsker avansert kokkekunst. De aller beste Grand Crus-blandingene blir servert i Nespresso-barer og salonger i VIP-områdene, restauranter, på kjøkkensjefenes område, i kjøkkensjefenes deltakerlandsby og i publikumsområdene.

Nespresso og utsøkt gastronomi er ikke en ny kombinasjon. Nespresso sitt inntog i den gastronomiske verden startet med samarbeid med Relais &, Chateaux-gruppen, Eurotoques, unge restauratører i Europa og arrangementet Verdens 50 beste restauranter. Og med samarbeidet med Bocuse d’*or* er Nespresso for alvor i ferd med å bli en viktig bidragsyter innen internasjonal gastronomi.

- Utover det å bli nærmere kjent med våre fineste Grands Crus-kaffeblandinger og maskiner, kan gjestene også få kjøpt ting de liker på utvalgteutsalgssteder rundt om på området.

Samarbeidet med Bocuse d’*or* betyr at Nespresso blir med på ”verdensturné” gjennom fem prestisjefylte konkurranser. Det gir Nespresso enormemuligheter til å bli forbundet med anerkjente, kulinariske arrangementer for aller høyeste nivå.

Tidligere i år har Nespresso vært offisiell kaffe i flere anerkjente kulinariske konkurranser. I april var Nespresso offisiell kaffe for den franske nasjonale konkurransen i kokkekunst (Concurs National de Cuisine Artistique). Konkurransen har blitt arrangert i fem år, og er en av de mest kjente og prestisjefylte gastronomikonkurransene i gourmetlandet Frankrike. Dermed ble Nespresso knyttet til ett av verdens mest omfattende kokekunstarrangementer.

Da den beste sveitsiske kjøkkensjefen ble kåret under arrangementet Cuisinier d’*or* i Bern samme måned, var Nespresso også offisiell partner. Arrangementet er en del av Bocuse d’*or* og for det sveitsiske selskapet Nespresso, var det ekstra spesielt å være knyttet til denne konkurransen.

- Det er en helt spesiell ære for Nespresso å få være tilknyttet de aller beste kjøkkensjefene i Sveits og samarbeide med dem for å skape de aller beste kulinariske opplevelsene, sier Hovland.

Thumbnail Image: