First-eierne tjente 780 millioner

Solid resultat for Flying Elephant i 2013.

Publisert Sist oppdatert

Hotellkonsernet Flying Elephant fikk et driftsresultat på 781 millioner i 2013. Omsetningen var på 1.798 millioner kroner.

Flying Elephant eier hotellselskapene First Hotels (konsernets kjededriftsselskap), Tribe Hotels (konsernets hotelldriftsselskap), Host Hoteleiendom (konsernets eiendomsvirksomhet) og HUS (konsernets utviklingsvirksomhet).

De gode resultatene kommer etter forbedret hotelldrift og gevinst fra salget av de tre eiendommene Hotel Amaranten, Hotel Skt. Petri og Hotel Vesterbro i København, skriver boarding.no.

- Vi er svært fornøyd med 2013-resultatet. Dette viser at vi har gjort gode eiendomsinvesteringer og at tiltakene vi har iverksatt har gitt resultater, sier Flying Elephants grunnlegger og styreleder, Asmund Haare.

Eiendoms- og utviklingsdelen av konsernet har gjennomført flere vellykkede prosjekter de seneste årene med god gevinst. Samtidig er det i hotelldriften gjort flere strategiske endringer i både organisasjon og hotellportefølje, som har gitt bedre lønnsomhet, økt omsetning per rom og økte markedsandeler.

- Vi vet at potensialet i vår organisasjon og hotellportefølje er stort, noe som vises igjen i 2013-resultatene. Etter å ha redusert vår eksterne gjeld vesentlig og dermed ytterligere styrket vår balanse, ligger nå forutsetningene til stede for videre vekst, sier Haare.

Så langt i 2014 er to nye hoteller inkludert i First Hotels portefølje. Den består nå av 54 hoteller (30 hoteller i Sverige, 13 i Danmark og 11 i Norge). Konsernet har også planer om flere renoverings- og utviklingsprosjekter med oppstart inneværende år. 

- Pilene peker i riktig retning både for First Hotels og for Flying Elephant. Vi skal bruke 2014 på å vokse videre og vil befeste vår stilling som et av Skandinavias ledende hotellselskap, sier Haare.

 

 

Powered by Labrador CMS