
Åpner i Bjørvika:
– Vi vil tilby et sted der kvelden kan gå over i natten
Utelivskonsernet ByOslo Group utvider vinbarkonseptet Libertine med matbar ved Vannkunsten i Bjørvika.
Teamet som leder matbaren har bred erfaring fra flere av Oslos ledende restauranter, og med åpningstid til 03.00 har stedet et mål om å fylle et hull i Bjørvikas uteliv.
Libertine Vannkunsten åpner 21. oktober i Hus 12 i Bjørvika. Med 55 sitteplasser inne og tilsvarende antall plasser på uteserveringen er konseptet en videreutvikling av den suksessfulle vinbaren i Frognerveien, men med tyngre vekt på mat og nabolagsstemning.
– Vi har samlet et sterkt team med restaurantsjef Jakob Lorange i spissen, sier partner og styreleder Jama Awaleh i ByOslo Group.
– Målet er mat på høyt nivå i en uformell og varm atmosfære. Dette skal være et sted der folk føler seg hjemme. Det er en nabolagsrestaurant, sier Jama Awaleh, partner og styreleder i ByOslo Group.

Kjendismanager med på laget
Manageren David Eriksen, for mange kjent fra tv-serien «Alle elsker David», er Partner både på Libertine Frogner og den nye matbaren i Bjørvika. Eriksen selv ser fram til å ta konseptet videre i Bjørvika.
– Libertine på Frogner har blitt et samlingssted for folk som setter pris på god vin og atmosfære. I Bjørvika får vi muligheten til å legge til et seriøst matfokus, samtidig som vi beholder den varme, uformelle stemningen. Det er kombinasjonen av høy kvalitet og lav terskel som gjør dette spennende, sier David Eriksen.
– Nær og ærlig stemning

Kjøkkenet serverer små og mellomstore retter med inspirasjon fra det franske og nordiske kjøkken.
Planen er å ha en meny som følger sesongene, og gjestene kan forvente delikate serveringer av sjømat, kjøtt og grønnsaker – alt nøye komponert for å komplementere det du har i glasset.
– Vi ønsker at folk skal føle de kommer hjem til noen. Vi har droppet den høye baren. Her skal du få følelsen av å være rundt kjøkkenøyen hjemme hos noen. Stemningen skal være nær og ærlig, sier Awaleh.
Matbaren holder stengt mandager, men er ellers åpen fra tirsdag til søndag – med særlig fokus på lørdags- og søndagsbrunsj i helgene.
Vinkart med fransk fokus
Vinkartet byr på rundt 500 ulike etiketter med hovedvekt på franske viner, fra kjente klassikere til mindre kjente produsenter.
– Vi har bygget et vinkart som matcher matopplevelsen. Det skal være bredde nok til at både kjennere og nybegynnere finner noe som passer, sier Awaleh.
Skal fylle et hull
Og med en åpningstid til 03.00 i helgene, mener Libertine Vannkunsten at de komplementerer resten av utelivet i området. Derfor har ByOslo Group investert betydelig i lydisolering av lokalet.
– Få steder i Bjørvika holder åpent så lenge. Vi vil tilby et sted der kvelden kan gå over i natten, men uten at det går på bekostning av naboene. Lydisoleringsarbeidet har vært prioritert fra dag én, sier Awaleh
– Dette er indrefileten i Bjørvika – omkranset av vann, sol hele dagen, og et voksende antall mennesker som bor og jobber her. Det mangler bare et levende nabolagssted med god mat og vin. Det vil vi være, fortsetter Awaleh.
