Fisketorget får egen øl

Fisketorget i Bergen presenterte sitt helt eget sjømatøl, brygget av Hansa Borg Bryggerier for Fjellskål Fisketorget as.

Publisert

– Hansa Bryggeri har sterke og lange tradisjoner til Bergen, på samme måte som også Fisketorget er en institusjon i byen vår. Vi er derfor glade og entusiastiske over at vi har fått muligheten til å samarbeide med lokale aktører og bidra til at Fisketorget får sitt helt eget øl, sier markedsdirektør i Hansa Borg Bryggerier, Alf Helge Hallan.

Øl, sjømat og trompet

SKÅL: Daglig leder for Fisketorget Beste og torghandler Ragnar Fjellskål var veldig fornøyd med produkter.

Daglig leder for Fisketorget Beste og torghandler Ragnar Fjellskål ønsket velkommen til seansen der Fisketorgets eget sjømatøl ble presentert. Begivenheten ble høytidelig åpnet av Tore Pettersen på trompet, også kjent som "Tore på Torget" fra sin tid som frukthandler der. Han fremførte «Mannen var ute etter øl» til stor glede for fremmøtte fra Bergens kultur- og næringsliv.

Hansa Borgs egen ølkjenner, Sverre Strømmen, presenterte det nye sjømatølet som lyst og lett, spesielt egnet for sjømat. – Tilsetningen av rå hvete gir ølet god fylde og karakter, mens pommeranskall og koriander gir det et lett krydret preg. Den lette bitterheten kommer fra en generøs tilsetning av Citra-humle, uttalte Strømmen.

VIP: Helge Jordal mente det var et perfekt øl til sjømat.

Positiv respons

Sammen med ølet serverte torghandler Ragnar Fjellskål smaksprøver av sjømat. De fremmøtte smakte og diskuterte, og fikk flere positive åpenbaringer når det gjelder øl og sjømat.

Ølet er laget spesielt for Fisketorget - skreddersydd for sjømat

Fisketorgets Beste Sjømatøl er spesialprodusert for Fjellskål Fisketorget as.

Ølet er et friskt hveteøl med alkoholprosent på 4,5.

Det er tappet om lag 15 000 flasker av ølet, som skal holde ut sesongen 2017.

Powered by Labrador CMS