ÅPNER I 2019: Det nye Quality-hotellet er planlagt åpnet i 2019. Byggestart er første kvartal 2017.
ÅPNER I 2019: Det nye Quality-hotellet er planlagt åpnet i 2019. Byggestart er første kvartal 2017.

Tredobler kapasiteten med åpningen av Ambassadeur Hotel

I dag åpner Scandic det ærverdige Ambassadeur Hotel i Drammen. 70 millioner er investert. Samtidig begynner byggingen av Choice' nye kjempehotell like ved siden av.

 Ambassadeur Hotel, som har en historie tilbake til sent 1800-tall, blir et fyrtårn i Hotell-Drammen. I dag var det klart for åpning, selv om renoveringsarbeidet ikke er ferdig:

– Hotellgjestene vil knapt merke renoveringen ettersom driften ved hotellet vil gå som normalt. Vi tar etasje for etasje, og får et moderne, flott hotell, som vil oppleves som nytt, sier hotelldirektør Jostein Sveen.

Scandic Hotels har signert en langsiktig avtale med Utstillingsplassen Eiendom om å overta driften av Ambassadeur Hotel og nabohotellet Globus. Avtalen tilfører Scandic nærmere 300 nye rom.

ÅPNET 9. JANUAR: – Allerede fra første dag vil gjestene merke at Scandic har tatt over, selv om fasaden forblir den samme. Vår nyutviklede konferanselunsj serveres fra i dag sammen med vår prisbelønnede Scandic-frokost. Vi skal skape Drammens beste hotell, og jeg er veldig glad for at vi nå er i gang, sier hotelldirektør Jostein Sveen.
ÅPNET 9. JANUAR: – Allerede fra første dag vil gjestene merke at Scandic har tatt over, selv om fasaden forblir den samme. Vår nyutviklede konferanselunsj serveres fra i dag sammen med vår prisbelønnede Scandic-frokost. Vi skal skape Drammens beste hotell, og jeg er veldig glad for at vi nå er i gang, sier hotelldirektør Jostein Sveen. Foto: Fotograf Ole Walter Jacobsen

- Fra første dag

– Allerede fra første dag vil gjestene merke at Scandic har tatt over, selv om fasaden forblir den samme. Vår nyutviklede konferanselunsj serveres fra i dag sammen med vår prisbelønnede Scandic-frokost. Vi skal skape Drammens beste hotell, og jeg er veldig glad for at vi nå er i gang, sier Sveen.

Han er nå hotelldirektør for begge Scandic-hotellene i byen, og med satsingen på mat og drikke vil han snarlig rekruttere flere nye personer på kjøkken og restaurant.

Han bør imidlertid være rask. For like borti gaten, på tomten ved Drammen stasjon, rett ved Scandics nye hoteller, skal det reises et Quality-hotell som vil tilby byens største konferansekapasitet med en konferansesal med plass til 500 personer.

Hotellet, som har planlagt åpning i starten av 2019, blir på mellom 12 og 14 etasjer og får til sammen 230 rom.

SLÅS SAMMEN: De to frittstående hotellene Ambassadeur Hotel og Globus Hotel slås sammen, renoveres og blir til Scandic Ambassadeur Drammen.
SLÅS SAMMEN: De to frittstående hotellene Ambassadeur Hotel og Globus Hotel slås sammen, renoveres og blir til Scandic Ambassadeur Drammen. Foto: Fotograf Ole Walter Jacobsen

Renoveres for 70 millioner

Ambassadeur og Globus ligger rett ved Strømsø Torg, bare 50 meter fra Drammen stasjon. Renoveringen av hotellene, som tidligere var to frittstående hoteller, er altså påbegynt og vil ferdigstilles i løpet av 2017.

Sammen med huseier investerer Scandic ca. 70 millioner kroner i oppussingen, som slår hotellene sammen til ett hotell med nærmere 300 rom, 13 konferanserom, restaurant og bar.

– Med Ambassadeur Hotel og Globus Hotel nesten tredobler vi vår nåværende romkapasitet i Drammen. Hotellet blir et verdifullt tilskudd i vår hotellportefølje, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør for Scandic Hotels i Norge.

Blir hard konkurranse

Drammen er Norges femte største by og sentrum i en av de raskest voksende byregionene i Norge. Kommunikasjonsmulighetene til Oslo og videre til Oslo Lufthavn er svært gode, med tog til Oslo sentrum hvert 10. minutt og seks tog i timen til Oslo Lufthavn.

Scandics overtakelse kommer på et viktig tidspunkt, siden det i 2016 ble kjent at den gigantiske hotellkontrakten ved Drammen stasjon gikk til Nordic Choice.

Til toppen