Støtvig Hotell klar for nyåpning

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Det er en stor begivenhet når gamle ærverdige Støtvig Hotell gjenåpnes i helt ny skrud. Offisielt skjer det mandag 11.11 kl. 11.

Eier og hotelledelse lagt opp til et solid nabopreg på den offisielle åpningen. Her er nemlig alle med postnummer 1560 invitert, og det vil si over 1800 folkeregistrerte hoder. 

Og lørdagen etter skal det første julebordet stå klart. Det er for lengst fullbooket. I perioden 20. oktober fram til åpning den 11. november har hotellet like godt «bestilt» enkelte arrangement for å trene seg, og være best mulig forberedt.

 

SKAL JOBBES HARDT

Målet er å omsette for 50 millioner kroner det første året. Eieren, Stig Fische, tror det skal gå.

Den viktige salgsjobben har for lengst startet. Hotellmarkedet må temmes, en jobb salgssjef Kristina Polanscak har fått. Hun har tenkt å jobbe hardt for å få folk til stedet.

– Hotellets forutsetninger er de beste, dette skal vi få til, sier hun, og forsikrer at her har man ikke tenkt å gå på akkord med verken service, atmosfære eller matservering.

Polanscak bekrefter at interessen for hotellet er stor. Hun tror Støtvig kan tilby noe godt for seminarer og møtevirksomhet.

Selvsagt vil hotellet orientere seg mot næringslivet, og nedslagsfeltet er grovt definert innenfor en times reisetid. Det inkluderer store deler av Oslo pluss et nærmiljø- og regionmarked og en bit av Bohuslän. Håpet er å stjele fra de store i Sarpsborg, Son og Strømstad og ellers samarbeide med andre hoteller i mosseregionen. Verken Fische eller Polanscak har det minste i mot at hotellet blir et møtested for folk i nabolaget, fra Larkollen og regionen.

Går det etter planen, vil Fische vurdere flere rom i enda en ny fløy, men han understreker at det ligger noen år fram i tid. Kanskje i 2015 eller 2016.

 

FANTASTISK BELIGGENHET

«Gjestfrihet i mer enn hundre år» sto det å lese i hotellets jubileumsavis for noen år siden. Denne tradisjonen er tenkt videreført. Kvalitet, opplevelser og atmosfære er stikkordene for Støtvig Hotell anno 2013. Hotellet kan nå skilte med 91 rom og 200 senger. I tillegg er beliggenheten den samme som før, det vil si fantastisk. Et frodig hageanlegg og en egen 200 meter lange badestrand er blant fristelsene.

A la carte-restauranten får plass til 140 gjester, og det tilbys bibliotek, kino, amerikansk diner med fire bowlingbaner, kurskapasitet for inntil 460 personer, bankettkapasitet for 180 personer, kokketeater og spa med treningsstudio. I tillegg har de en uterestaurant med plass til 100 gjester og svømmebasseng både ute og inne tilknyttet spa-anlegget.

Hotellet er bygget i New England-stil og består av tre solide bygningskropper, som er knyttet sammen av resepsjon og serviceområde.

Kveldsstemning på Larkollen. (Foto: Birgitte Henriksen)
Teaser:

Det er en stor begivenhet når gamle ærverdige Støtvig Hotell gjenåpnes i helt ny skrud. Offisielt skjer det mandag 11.11 kl. 11.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
En gammel ærverdighet gjenåpnes; Støtvig Hotell. Stedet er Larkollen i Rygge. Det er et av Norges mest tradisjonsrike strandhoteller med sammenhengende drift i over 120 år.