Rica Hell-direktør ble Årets Hotelier

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Direktøren ved Rica Hell Hotel, Bjørgvin Thorsteinsson, er kåret til Årets Hotelier 2012. Utmerkelsen ble delt ut under Serviceforum i regi av Norsk Hotellhøyskole i Stavanger torsdag kveld. 

Rica Hotels har vunnet den prestisjetunge prisen to av de tre gangene den har blitt delt ut.

Det er Cornell Hotel Society, chapter Norway, som står bak prisen som går til en hotelldirektør som har utmerket seg med sine lederegenskaper det siste året. Juryen har lagt vekt på Thorsteinssons brede erfaring, evne til å skape gode resultater og ikke minst måten han har klart å ta lærdom av tøffe perioder og bruke dette aktivt for å bli en bedre leder. 

Årets Hotelier 2012 er opprinnelig fra Island, men har utdannelse fra Norsk Hotellhøgskole i Stavanger, med kjøkken, restaurant og hotelledelse. Han har jobbet seg opp i hotellbransjen via salg, Food&Beverage og nå sist som hotelldirektør ved Rica Hell Hotel, en stilling den populære direktøren har hatt i ni år. 

 

– Dette er bare helt fantastisk, og jeg må takke alle mine medarbeidere på hotellet inkludert ledergruppa og dessuten Rica Hotels som har støttet opp om meg og gitt meg tillitt, sier Thorsteinsson i en pressemelding.

Foregangsbedrift
Thorsteinsson er svært engasjert og har utmerket seg som en inkluderende leder som lykkes i å skape resultater gjennom andre. Han har med sin lederstil gjort Rica Hell Hotel til en arbeidsplass med en optimistisk kultur med stolte og fornøyde medarbeidere. I tillegg har han hatt en rekke verv i reiselivet og engasjerer seg sterkt for næringslivet i Stjørdal. Rica Hell Hotel ble nylig kåret til Årets Lærebedrift i Nord- Trøndelag takket være hotellets posisjon som en foregangsbedrift når det gjelder å tilby skoleelever i fylket utplassering.

Den populære islendingen ble i 2011 kåret til årets medarbeider av hotellets ansatte. Dette er første gang i Rica Hotels’ historie at en hotelldirektør blir kåret til årets medarbeider i egen bedrift.


En rollemodell for hele organisasjonen

– På vegne av hele Rica Hotels ønsker jeg å gratulere Bjørgvin med en velfortjent pris, sier konsernsjef Fredrik Utheim.
– Vi er stolte over å ha ledere som hevder seg godt, og i prisens tre år lange historie, er dette andre gang en av Rica Hotels’ ledere mottar hedersbetegnelsen Årets Hotelier. Dette er en bekreftelse på at vi har mange dyktige ledere i vår organisasjon, og det bidrar til inspirasjon og motivasjon for alle våre kollegaer, mener Utheim.

Thorsteinsson får nå mulighet til å utvikle seg ytterligere som leder i form av premien – et to ukers program for etterutdannelse ved Cornell University School of Hotel Administration i USA. The Cornell School of Hotel Administration regnes for å være et av verdens fremste læresteder for Hospitality Management.
– Dette gleder jeg meg enormt til, sier Årets Hotelier om muligheten til å få brynt seg på noen av verdens ledende ressurser innen service management, salg, strategi og markedsføring.

Teaser:

Direktøren ved Rica Hell Hotel, Bjørgvin Thorsteinsson, er kåret til Årets Hotelier 2012. Utmerkelsen ble delt ut under Serviceforum i regi av Norsk Hotellhøyskole i Stavanger torsdag kveld. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Bjørgvin Thorsteinsson i Rica Hell Hotel ble Årets Hotelier 2012. (Foto: Rica)