Blir nest størst på innredning

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Edsbyn Senab AB kjøper Pitney Bowes' interiøravdeling i Norge. Dermed blir konsernet den nest største leverandøren av møbler og innredning til arbeidsplassen i Skandinavia.

Kjøpet innebærer også at Edsbyen Senab AB sikrer seg unik kompetanse så vel som distribusjon til et av de viktigste markedene.

30. september er datoen for handelen som gjør Edsbyn Senab AB til Skandinavias nest største leverandør av møbler og innredning til bedrifter og institusjoner. Konsernets samlede omsetning havner da på vel 1,3 milliarder svenske kroner.

– Oppkjøpet vil få betydning for hele virksomheten i Skandinavia. Alle selskapene har sine unike sterke sider, og når vi bringer dem sammen, får vi et team som det skal bli vanskelig å slå. Det sier Bengt Nilsson, konsernsjef for Edsbyn Senab AB, i en pressemelding.

Pitney Bowes’ innredningsvirksomhet, Pitney Bowes Interior, ble agent for Edsbyn da de tidlig på 2000-tallet kjøpte AS Frankering, som siden 1989 hadde representert Edsbyn i Norge. Med dette kjøpet har Edsbyn Senab AB sikret distribusjonen til et av de største markedene sine. Pitney Bowes Interior har hatt svært god utvikling i Norge og omsetter i dag for cirka 400 millioner SEK.

 

 

Kjøpet innebærer også en sammenslåing av tre kompetanseområder som til sammen gir Edsbyn Senab AB en viktig strategisk posisjon i Skandinavia.

1. Pitney Bowes Interior, som er utgangspunktet for det nye norske selskapet Edsbyn Senab AS, er en av Norges fremste leverandører av innredning til bedrifter og offentlig sektor.

2. Senab Interiör er en klart ledende innredningsleverandør innenfor det svenske storkundesegmentet, med mer enn 40 års erfaring. Senab utvikler og leverer innredningskonsepter til globale kunder som blant annet Volvo Cars, H&M og VW.

3. Edsbyn var blant de første møbelsnekkerne i Sverige som tok i bruk samlebåndprinsippet, og er med sin 114-årige historie en av Sveriges eldste og mest nyskapende møbelprodusenter.

Når de tre enhetene nå samles i en helhet, betyr det at Edsbyn Senab AB kan tilby både offentlig og privat sektor innredningskonsepter som styrker kundenes drift og varemerke. Sammen kan de tre selskapene gi enda bedre service både før, under og etter kjøpet.

– Dette er en fantastisk mulighet for hele konsernet. Nå gjelder det for oss å frigjøre all den energien og kompetansen som medarbeiderne har, sier Jørn Hansen, påtroppende administrerende direktør for Edsbyn Senab AS.

 

Teaser:

Edsbyn Senab AB kjøper Pitney Bowes' interiøravdeling i Norge. Dermed blir konsernet den nest største leverandøren av møbler og innredning til arbeidsplassen i Skandinavia.

Main Image:
Thumbnail Image: