ÅPNET: Resepsjonsområdet er delikat, fargerik og interessant.

Endelig er det åpent

I mange år var det hovedstadens viktigste bygg for å realisere drømmene om en bedre fremtid. Nå har Amerikalinjen endelig gjenoppstått som hovedstadens mest skinnende hotellperle. Nye reisedrømmer skal oppfylles.

Publisert

Det var en tydelig stolt hotelldirektør, Wilhelm Hartwig, som i dag tidlig ønsket presse og samarbeidspartnere velkommen til sin nye arbeidsplass. Skjønt helt ny er at absolutt ikke, for arbeidet med å reformere det 100 år gamle bygget til et moderne boutique-hotell, har pågått lenge.

ØNSKET VELKOMMEN: Hotelldirektør Wilhelm Hartwig kunne stolt ønske velkommen.

– Har behandlet det med respekt

Og nettopp historien var Hartwig opptatt av i sin velkomsttale.

– Det var til dette sagnomsuste bygningen nordmenn kom for å gjøre planer om til realiserte drømmer. I mange år har det ligget i dvale, men jeg føler vi har vekket det til live på en respektfull og interessant måte, sa Hartwig.

Det var også byantikvar Janne Wilberg helt enig i, og hun ga hotelldirektøren og hans team mye ros for å ha behandlet historien med respekt. Wilberg fikk for øvrig æren av å ringe i skipsklokka for å markere åpningen, et mer passende grep enn å klippe snor.

NB: Saken fortsetter under bildet.

DING DING: Byantikvar Janne Wilberg fikk ringe inn åpningen.

Spennende detaljer

Pressen fikk en rundtur i hotellet, og fikk blant annet se baren Pier 42, jazzklubben Gustav, restauranten Atlas, treningsrommet i kjelleren, før et av de 122 delikate rommene ble åpnet.

RESTAURANT: I brasseriet Atlas vil gjestene få smakfulle retter med både norsk og amerikansk stempel.

JAZZKLUBB: Jazzklubben Gustav i kjelleren er tydelig inspirert av likesinnede klubber på den andre siden av Atlanterhavet.

NB: Saken fortsetter under bildene.

KUNST: All kunsten på hotellet er kuratert av Sune Nordgren.

Overalt på vegger og gulv er det små, morsomme detaljer og interessante kunstverk å få øye på. Hele kunstsamlingen er for øvrig kuratert av velkjente Sune Nordgren.

Det er i det hele tatt så mye spennende å se på i fellesområdene at det er umulig å beskrive, men vi lover å komme tilbake med en utførlig test av Amerikalinjen ved en senere anledning.

– En gavepakke

Vi lar heller Hartwig fortelle litt om hva gjestene kan få oppleve på hotellet.

HAVEN: Bakgården Haven er forvandlet fra en grå parkeringsplass til en en livlig og varm møteplass.

– Det har vært et utømmelig materiale å jobbe med dette, for bygget har en enormt potent historie. I stedet for å lage et museum med utstilte båter, skal menneskene som jobber her og konseptene våre være levende historiefortellere. Våre ansatte skal få forvalte og fortelle historiene på en engasjerende måte.

NB: Saken fortsetter under bildet.

TA MED: Om du ikke rekker frokost, eller bare stikker innom, kan du få kjøpt smakfulle småretter i Atlas.
DETALJER: Overalt på hotellet, også på rommene, er det små, morsomme detaljer som krydrer inntrykket.

Et av målene er å være et progressivt og moderne hotell- og restauranthus. Og siden eier Petter A. Stordalen ikke var til stede, tok Hartwig i bruk ord av en viss størrelse på egen hånd.

– Vi skal være en gavepakke av et hus for menneskene som besøker oss, sa en stolt hotelldirektør.

Powered by Labrador CMS