ER KLAR: Petter Stordalen har fått oppdraget med å drifte nytt hotell på Oslo øst.

Tar opp «storhotell-kampen»

AF Gruppen og Höegh Eiendom har pekt ut denne mannen for å drifte sitt nye hotell på Oslo øst.

Publisert

Tidligere i dag meldte Finansavisen at Höegh Eiendom og entreprenørselskapet AF Gruppen skal investere milliarder på Hasle og bygger 750 leiligheter, butikker, serveringssteder, en ungdomsskole og kontorer fordelt på 170.000 kvadratmeter. 

Ifølge administrerende direktør Eirik Thrygg i eiendomsselskapet skal den 100 mål store ubrukte tomten også huse Petter Stordalens nye hotell.

NB: Saken fortsetter under bildet.


Nå har hotellkjeden Nordic Choice Hotels bekreftet nyheten i en pressemelding. 

SLIK BLIR DET: De foreløpige tegningene tyder på at det nye Stordalen-hotellet på Hasle blir slik.

Nordic Choice Hotels satser på den norske hovedstaden, denne gangen med et splitter nytt hotell i byutviklingsprosjektet HasleLinje. Det nye hotellet står ferdig i 2020, skriver de og fortsetter:

Skal skape ny bydel

HasleLinje er en 100 mål stor eiendom som ligger mellom t-banestasjonene Hasle, Løren og Økern i Oslo. Hjertet i den trekantede tomta er Vinmonopolets gamle tapperi, som nå utvikles til å bli leiligheter og handlegate. I tillegg til boliger, vil det på HasleLinje bli bygget miljøvennlige kontorbygg, barnehager og infrastruktur som støtter tilflytningen. Målet er å skape en helt ny bydel.

– Dette er byutvikling! Her har man tenkt større enn grå næringsbygg og et gatemiljø som stenger klokka fem. I stedet blir det boliger, restauranter, yrende liv, familier, venner og arbeid om hverandre. En ekstra bonus er Oslo sentrum rett nedi svingen. Dette området treffer spikeren på hodet når det gjelder hvordan folk vil jobbe og leve i dag. Derfor er vi her, sier Petter A Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels.

NB: Saken fortsetter under bildet.

GLAD TRIO: Petter Stordalen sammen med Andreas Jul Røsjø, konserndirektør Eiendom i AF og Eirik Thrygg, administrerende direktør i Höegh Eieindom foran HasleLinje .Foto: Yvonne Sollihagen.

– Hotell er svært viktig

I følge Cato Dehli Lauritzen, daglig leder i HasleLinje, har det vært svært viktig for prosjektet å også få på plass et hotell.

– En rekke aktører har allerede valgt Hasle Linje, og stadig flere kommer til. Med en miks av bolig, næring, service og skole, er hotell selve prikken over i’en for å skape et levende sted som begeistrer. Hotellet vil komplettere HasleLinje, og bidra ytterligere i attraktiviteten til området. Så vi er glad for at Nordic Choice Hotels har tenkt stort og valgt HasleLinje, sier Lauritzen.

Skal levere

Hotellet vil få 217 rom, konferansesal for 475 personer og svært gode møteromsfasiliteter. Tomten ligger i et triangel mellom de tre T-banestasjonene Økern, Løren og Hasle. I tillegg til kurs- og konferansekapasitet, vil hotellet satse på mat og drikke. Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, mener satsingen blir riktig for selskapet og for bydelen.

– Vi synes det er flott å kunne bidra til å utvikle en helt ny bydel i Oslo. HasleLinje er sentralt og lett tilgjengelig, samtidig er det utenfor den mest kompakte bykjernen. Denne bydelen vil tiltrekke seg forretnings- og fritidsreisende som trenger senger å sove i, møterom der de kan møtes, og restauranter å spise på. Vi gleder oss til å levere hotellopplevelser som vil komme bydelen til gode, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels. 

Hotellkrig

Dermed brygger det opp til «storhotell-krig» på Oslo øst. I mars fortalte vi at et nytt storhotell for konferansemarkedet og nærmiljøet på Økern og Løren er planlagt ferdigstilt i 2021. Her er det Oslo Pensjonsforsikring som er eier og byggherre.

Hvem som skal drifte dette hotellet er foreløpig uavklart, men OPF fortalte følgende 20. mars:

– Vi er i dialog med flere av landets fremste hotellkjeder, og utsiktene er positive. Av flere mulige hotellprosjekter i området, er sannsynligheten størst for at Økern Portal ferdigstilles først.

HasleLinje

På historien til gammel industri utvikler Höegh Eiendom, AF Gruppen og Profier et helt nytt nabolag for et helt nytt arbeidsliv. I dag jobber 1.750 personer på HasleLinje, i nær fremtid vil 6.000 ha sitt daglige virke her. Det vil bo rundt 1.600 mennesker i Krydderhagen og i Bygg01, og nærmere 20.000 i umiddelbar nærhet. www.haslelinje.no

Powered by Labrador CMS