Åpner Skandinavias første gastrohotell

Den prisbelønte restauranten PM & Vänner feirer jubileum med et nytt gastrohotell i Växsjö.

Publisert Sist oppdatert

Det nye hotellkonseptet har premiere den 30. april. Restauranten PM & Vänner feirer 20-årsjubileum med å åpne Nordens første gastrohotell. Inspirasjonen er hentet fra designperler som Das Stue i Berlin, Mercer i New York og Omm i Barcelona, heter det i en pressemelding. 

– Med PM & Vänner vil vi ta matopplevelsen til et helt nytt nivå. Interessen for gastronomi øker, og næringsvirksomhet koblet til opplevelser, rekreasjon og design blomstrer som aldri før. Tidligere handlet kost og losji om noe praktisk, men nå står livsstils- og opplevelsesbaserte spørsmål øverst på agendaen», sier Per Bengtsson, deleier og kreativ leder ved PM & Vänner.

Hotellgjestene kan boltre seg på 5.500 kvadratmeter, fordelt på rom og suiter, et japansk spa, en takterrasse og –bar, i tillegg til restauranter. 

Det nye hotellet består av 74 rom og suiter, og er plassert vegg i vegg med den prisbelønte restauranten. På taket er det plassert et drivhus, og kokkene kan ta heisen for å hente dagens ingredienser.

Kjøkkensjefen Anders Lauring har tilbrakt mer enn 10 år på restaurantscenen i Oslo, og i løpet av sin tid på kjøkkenet hos PM & Vänner har han vært med på å sikre posisjonen som en av Sveriges mest anerkjente restauranter. Det kortreiste preget vil fortsette å være gjennomgående, og Anders vil tolke det smålandske kjøkken sammen med sitt kokketeam, via råvarer som i hovedsak hentes lokalt fra gårder i området.

– Jeg har fått være med på en gastronomisk reise. Jeg har fått være med på å vise vår tolkning av det smålandske kjøkken, komplett med den enorme bredden av råvarer som landskapet byr på», sier Anders Lauring.

 

 

Powered by Labrador CMS