AMBISJONER: Ungareren Tamas Csorba kom til Drammen da han var 10 år gammel. Etter videregående ble det reiselivslinje, og satsing innen hotellbransjen. Nå er han direktør på Thon Hotels nye storsatsing på Lørenskog.

Direktøren på Thon Hotel Snø drømte om fotballkarriere - endte på reiselivslinjen

– Vi skal fylle hotellet med arbeidsglede og sjel, sier 46 år gamle Tamas Csorba.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært seks krevende måneder, men nå ser jeg veldig fram til åpning. Vi har allerede fått mange bestillinger, og venter blant annet flere gjester fra Singapore; de synes kombinasjonen hotell og innendørs skianlegg var spennende, sier Tamas Csorba til Hotellmagasinet.

Thon Hotel Snø:

Sted: Lørenskog

Eier: Olav Thon Gruppen

Antall rom: 289

Direktør: Tamas Csorba

Den blide 46-åringen er direktør ved Thon Hotel Snø som åpner mandag 19. juni. Hotellet kan blant annet skimte med 289 rom og fem suiter, restauranten Rifugio della Nonna, konferansefasiliteter og flerbrukshall på 150 m2.  

Hotellet ligger et stavtak unna helårsarenaen SNØ med innendørs langrennsløype og alpinbakke på Lørenskog.

Her kan du lese mer om restaurantsatsingen til Thon Hotels.

Privat reiselivslinje

Det er Olav Thon Gruppen som eier hotellet.

Tamas komme opprinnelig fra Budapest i Ungarn, men flyttet med familien til Drammen da han var 10 år gammel. Her spilte han fotball for byens største klubb Strømsgodset. Drømmen om en fotballkarriere levde helt til han røk korsbåndet i 1996. 

SKI FOR ALLE PENGA: Hotellet, som er nærmeste nabo til helårsarenaen SNØ, har 289 rom og bøtter med fasiliteter. Legg merke til de kule skibildene over senga.

– Selv om jeg spilte på juniorlaget hadde jeg ambisjoner og ønske om å satse videre på fotball, og planer om å studere idrett. Men i stedet ble det ett år på en Otto Treiders reiselivslinje og senere jobb på First Hotell Ambassadeur i Drammen. Her fikk jeg også ekstrajobb etter ferdig studier. Jeg har aldri angret.

– Jeg har lært mye på veien. Noe av det jeg husker best er da jeg som 22-åring jobbet som vert i Ving; her lærte jeg tidlig å håndtere alt fra joviale charterturister til krevende barnefamilier og hvordan man yter den beste servicen for at gjestene våre skulle få den forventede ferieopplevelsen. Det var utrolig spennende og interessant jobb, og er nok den jobben som har formet meg mest til den jeg er i dag, forteller han.

Skryter av teamet

I 2010 fikk han sin første direktørjobb på Thon Hotel Munch. Deretter åpnet han Thon Hotel Storo i 2018 før Opera Thon Hotel.

VELKOMMEN INN: Olav Thon Gruppen kjøpte tomten på Lørenskog for noen år tilbake og bygde hotell. Thon har i en årrekke satset på Lørenskog. Bildet er fra resepsjonen.

I januar i år fikk tobarnsfaren som er bosatt i hovedstaden forespørsel om han kunne tenke seg direktørjobben på Thon Hotel Snø. Selv om han kom sent inn i byggeprosessen, har han vært med på rekrutteringen av ledere og mellomledere. Hotellet har rundt 60 ansatte.

– Det er et fantastisk hotell, og jeg har store forventninger til fortsettelsen. Vi har et flott team og hus som vi skal fylle med arbeidsglede og sjel.

– Hvordan er du som leder, Tamas?

– Jeg ønsker å være synlig på gulvet, ha tid og gi tid til alle. Og veilede. Jeg ønsker å gi folk tillit og har et ønske om at de skal lykkes i sin stilling. Så lenge man er lærevillig vil en lykkes, sier Tamas Csorba.

Powered by Labrador CMS