BYGGER TRONDHEIMS NYE KONGRESSHOTELL PÅ BRATTØRA

Publisert Sist oppdatertEtt av Skandinavias største kongresshotell åpner i mai 2012Reitan Eiendom og Realinvest blir likeverdige partnere i prosjektet og har et felles mål om å utvikle dette til ett av Skandinavias beste konferansehotell. Petter Stordalens hotellkjede Choice Hotels skal drive hotellet.

Skanska har inngått kontrakt om bygging av Clarion Hotel i Trondheim. Kontrakten har en verdi på ca 550 millioner kroner og inkluderes i ordreinngangen for fjerde kvartal. Skanskas kunde er Star Property AS.

Det nye hotellet, med et totalareal på 31 000 kvadratmeter, vil få 400 rom samt en stor kongressal. Byggearbeidende vil starte sommeren 2010 og prosjektet er planlagt ferdigstilt i april 2012.

- Jeg er meget godt fornøyd med at vi har fått dette prosjektet. Sammen med kunden og hans dyktige samarbeidspartnere har vi vært eksklusivt med på å utvikle dette spennende prosjektet. Prosjektet vil gi oss et fortsatt høyt aktivitetsnivå i Trondheim og passer godt inn i vår prosjektportefølje, sier regiondirektør Odd Arve Fuglem i Skanska Midt-Norge.

Clarion Hotel Trondheim blir ett av Skandinavias største kongresshotell med 400 hotellrom og et kongressenter på over 3.000 m2.

Med sin særegne arkitektur vil hotellet fremstå som et signalbygg som i seg selv kan skape nysgjerrighet og bli en attraksjon og et landemerke i byen. Den spesielle fasaden i hvitt glass med piksellert silketrykk og det gyldne stjernetaket vil plassere bygget på listen over bygg man må oppleve å se.

Endelig kan Trondheim settes på kartet i det nasjonale og internasjonale møte og kongressmarkedet og stå som vertskap for de store kongressene for opptil 1.800 personer.

Brattøra er en ny og sentrumsnær bydel. Her finnes mye av byens næringsliv lokalisert. Over 150 bedrifter og 2000 ansatte har sin arbeidsplass på Brattøra. Som nærmeste nabo får hotellet det nasjonale senter for pop og rock og Norges største badeland, Pirbadet.

Med den nye tverrforbindelsen (gangbro) fra Brattørkaia over til Jernbanestasjonen (Søndre gate) sikres forbindelse mot midt-byen og gjør Brattøra til en kommunikasjonsknutepunkt i byen. Her finner du jernbane, hurtigbåt-terminal, cruisehavn, Hurtigrute, flybuss samt lokal og regional bussterminal.

Hotellet får en flott beliggenhet på kaifronten mot Trondheimsfjorden. Attraksjoner, opplevelser og et mangfold av servicetilbud vil skape en helhetsopplevelse som er unik i norsk målestokk.

Konferansefasiliteter i særklasse

Utbyggingen er på totalt 31.000 m2 og inneholder 400 hotellrom, restaurant og lobbybar, skybar med uteterasse og et konferansesenter på over 3000 m2. Kongressalen er landets største i hotell med sine 1.450 m2. Kapasiteten er på over 1000 personer i skoleoppsett og opptil 1.800 i kinooppsett. I tilknytning til denne ligger kongressfoajeen på over 1000 m2.

Til sammen utgjør senteret en multiarena for møter, utstillinger, konserter, kongresser og banketter. I hotellets underetasje er det 300 parkeringsplasser med direkte adkomst til hotellet.

Utbygger og samarbeidspartnere

Det er selskapet Star Property A/S som står for byggingen av hotellet. Selskapet eies av hhv Hoff Hotels A/S og E.C. Dahls Eiendom A/S, datterselskaper av hhv Realinvest Holding og Reitan Eiendom. Realinvest har hatt et samarbeid med Reitan Eiendom over lengre tid og selskapene deler de samme visjoner og verdier.

Til å bygge hotellet har vi valgt SKANSKA som totalentrepenør i samarbeid med vår byggherrerådgiver Optiman A/S. Arkitekt for kongresshotellet er Space Group A/S i Oslo.

DnB NOR står for den eksterne finansieringen av prosjektet.

 ,,

Thumbnail Image: