RIDDER: Henriette Batt, Head of Wine i Einar A. Engelstad, ble slått til ridder av Champagne.
RIDDER: Henriette Batt, Head of Wine i Einar A. Engelstad, ble slått til ridder av Champagne.

Ny Ridder av Champagne

Henriette Batt, Head of Wine i Einar A. Engelstad, ble slått til ridder av Champagne under en høytidelig seremoni i Reims fredag kveld.

Publisert

Henriette mottok den prestisjefylte ordenen Chevalier d'Ordre des Coteaux de Champagne (Ridder av Champagne), under en høytidelig seremoni i Le Palais de Tau i Reims fredag kveld. Hun tilhører nå en eksklusiv liten gruppe nordmenn som har mottatt denne ordenen.

– Det er en stor ære for meg å motta denne ordenen. Jeg har jobbet med Champagne i 25 år og har stor respekt for all den tid og kjærlighet som ligger bak hver flaske. Champagne er et fantastisk produkt og et unikt håndverk, sier Henriette Batt.

Røtter fra 1656

Ordre des Coteaux de Champagne gis til personer som gjennom år har vist særskilt dedikasjon og gitt et betydelig bidrag for å fremme kunnskap og styrke Champagnes posisjon rundt om i verden.

Ordre des Coteaux de Champagne har røtter tilbake til 1656, men ble lansert i 1956 i sin nåværende form, og har blitt gitt ut hvert år siden.

Henriette Batt er Head of Wine department i Einar A. Engelstad AS som er en del av Solera-gruppen. Henriette har jobbet i Engelstad i 23 år. Før dette var hun restaurantsjef på restaurant Bagatelle under Eyvind Hellstrøm. Hun ble første norske kvinne som vant nordisk vinkelnermesterskap allerede i 1995.

Powered by Labrador CMS