Bygger tinghus på hotell-tomt

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Rica Park Hotel må vike plassen når det nye tinghuset i Drammen skal bygges. Driften fortsetter ut år 2016.

 Statsbygg har kjøpt den 2,9 dekar store tomten på Gamle Kirkeplass 3 for 52 millioner kroner av Park Hotell Drammen KS. Det nye tinghuset som skal bygges på tomta skal huse både Drammen tingrett og Nedre Buskerud jordskifterett, skriver Statsbygg i en pressemelding.

Gamle Kirkeplass 3 ligger sentralt i byen, i et etablert strøk med verneverdig bebyggelse. Nærmeste nabo er Drammens Teater. Tomta har kort avstand til serveringssteder og offentlig kommunikasjon, og det er parkeringsmuligheter for publikum og brukerne av tinghuset.

Rica Park Hotel som står på tomta i dag, vil bli revet. Et kapasitetsstudium viser at utarbeidet byggeprogram på 6500 kvadratmeter, samt senere utvidelsesbehov på 2500 kvadratmeter, kan få plass med godt resultat. Resultatet har blitt presentert for byplankontoret i Drammen som anbefaler formålet, men samtidig setter krav til arkitektonisk kvalitet og tilpasning til omgivelsene. Det er nødvendig med omregulering.

I prosessen har rundt 20 ulike tomtealternativer vært vurdert, men Statsbygg har i samarbeid med Domstolsadministrasjonen falt ned på Gamle Kirkeplass 3. Rica Park Hotel vil ha normal drift til utløpet av 2016.

Teaser:

Rica Park Hotel må vike plassen når det nye tinghuset i Drammen skal bygges. Driften fortsetter ut år 2016.

Thumbnail Image: