LEKKERT: Knutholmen satser knallhardt på turismen, og lykkes. De siste årene har de investert mange millioner i utvikling.

Storinvestering på Knutholmen: – Når vi løfter standarden betraktelig, kan vi også ta bedre priser

Skreddersydde løsninger gir resultater.

Publisert Sist oppdatert

På den idylliske fiskeøya Kalvig med 350 fastboende et par timers kjøretur utenfor Florø i Sogn og Fjordane, og med havet som nærmeste nabo – har familien Fosse drevet overnatting siden 1986.

LES OGSÅ: Fjellhotellet har tjent penger to år på rad

De siste årene er det yngre krefter som har overtatt driften med daglig leder og kokk Jan Fredrik Fosse (37) i spissen. Knutholmen har 250 sengeplasser fordelt på rundt 20 overnattingsplasser som hotell, leiligheter og rorbu. Og tilbyr gjestene mat med høy kvalitet.

Nøktern drift

Siden pandemien har det vært investert rundt 40 millioner kroner i oppussing av eksisterende bygningsmasse, og utvikling av nye bygg.

Se bare:

  • Boutiquehotell på 600 m2 og med 16 rom helt nede ved havkanten.
  • Nytt kurs- og konferansesenter på 800 m2 med 150 sitteplasser over to etasjer.
  • Skal snart bygge om det gamle konferansesenteret til tre leiligheter med tre bad og soverom - og med høy standard. Fra badekaret kan en nærmest «ta» på vannet.
STYRER KNUTHOLMEN: Daglig leder Jan Fredrik Fosse har utviklet Knutholmen mye de siste årene.

– Vi har vært nøkterne, tjent penger og investert. Det utenlandske markedet er voksende, og mange er villige til å bruke penger på aktiviteter, mat og overnatting. Skal vi ta en posisjon i markedet må vi også investere i Knutholmen. Boutiquehotellet har vært i drift i to år, og har vært en suksess. Investeringene vi gjør vil betale seg, sier Jan Fredrik Fosse til Hotellmagasinet.

Betaler velvillig

På Boutique-hotellet er det brukt mye tid og penger på interiør og utsmykking, og samtlige møbler er produsert fra en lokal møbelsnekker. I tillegg er deler av materialene fra det gamle eksisterende bygget brukt om igjen. Det gamle bygget er blant annet hevet en halv meter.

– Dette er de fineste rommene vi har, og gjestene er villige til å betale mye for utsikt og all service inkludert for å bo her. Dette er ikke vanlig kost på Vestlandet. Vi har bevist gjestene at vi kan levere på et høyt nivå, og i framtiden ønsker vi å spisse satsingen enda mer mot denne type overnatting. Når vi løfter standarden betraktelig, kan vi også ta bedre priser, forteller Fosse, som legger til at de nylig arrangerte konferansemiddag til 150 personer.

POPULÆRT: Turistene strømmer til den idylliske fiskeøya utenfor Florø i Sogn og Fjordane.

I mai står et toetasjes kurs og konferansesenter med 150 sitteeplasser, foaje, galleri, resepsjon og mingleområde klar til bruk. Senteret vil være utstyrt med det råeste innen lyd og bilde, så her vil det også være mulig å arrangere større konserter.

LES OGSÅ: Oslo Plaza med storinvestering

Den lokale kunstneren Oddvar Torsheim skal holde utstilling her.

– Vi kjøpte nabobygget som tidligere ble brukt som butikk, og bruker en del av bygningsmassen til å sette opp det nye. Markedet for kurs- og konferanse er voksende. Om kort tid kommer det gjester fra et internasjonalt konsern til oss. De har vært tidligere, og setter pris på det vi tilbyr.

Frakter gjester med båt

Det er Jan Fredrik, søsteren og hennes mann som er kokk, som jobber fulltid på Knutholmen. I tillegg legger fortsatt foreldrene ned mye arbeid i driften. I høysesongen er de rundt 50 ansatte.

– Det er en kort sesong, men vi er godt finansiert. Vi skal fortsetter å utvikle og forbedre oss, det gir energi. Vi har stor tro på fremtiden, sier han.

Mange av gjestene kommer sjøveien. Det tar en snau halvtime fra Florø, men rundt to timer med bil.

– Gjestene detter ikke tilfeldig inn døra hos oss. Vi bruker mye båt fordi det er effektivt og samtidig kan vi frakte mange gjester, sier Jan Fredrik Fosse.

SATSER PÅ MAT: Det er ikke noe småtteri som tilbys gjestene på Knutholmen. Satsing på gode råvarer og kortreist mat er en av suksesskriteriene.
Powered by Labrador CMS