SATSER: Fra venstre: Cecilie Grøsland og Bjørn Tore Furset i Fursetgruppen og Mona Aarebrot i Aspelin Ramm.
SATSER: Fra venstre: Cecilie Grøsland og Bjørn Tore Furset i Fursetgruppen og Mona Aarebrot i Aspelin Ramm.

Fursetgruppen satser på kantinedrift

Norges ledende restaurantaktør, Fursetgruppen, starter med kantinedrift. Selskapet lanserer satsingen nå i august med å overta kantinen på Rosenholm Campus i Oppegård.

Publisert

Etter en omfattende anbudskonkurranse har restaurantgruppen Fursetgruppen AS overtatt kantinedriften på Rosenholm Campus, IBMs gamle hovedkvarter på 43.000 kvadratmeter i Oppegård kommune. Fursetgruppen lanserer med dette sin satsing på det norske kantinemarkedet.

Kortreist kvalitet

Bjørn Tore Furset, gründer og eier av Fursetgruppen, sier at selskapet planlegger å bli en betydelig aktør i kantinemarkedet med en estimert omsetning på rundt 200 millioner kroner i et femårsperspektiv.

– Kantine supplerer våre etablerte tjenester innen restaurant og catering, og vi mener det er rom for en aktør som oss i dette markedet. Vi skal ha fokus på kvalitet, høy fagkompetanse og mat basert på gode og kortreiste råvarer – slik vi allerede gjør ved våre restauranter, sier Furset. 

Hentet fra konkurrenten

Til å lede kantinesatsingen har Fursetgruppen nylig ansatt Cecilie Grøsland. Grøsland har 16 års erfaring fra kantinemarkedet, de siste tolv årene fra Fazer Food Services. Før det var hun gründer og medeier av kantineselskapet KantineRingen, som ble kjøpt opp av Fazer i 2006. Grøsland mener Fursetgruppen har forutsetningene til å ta en tydelig posisjon i markedet.

– Fursetgruppen er allerede et anerkjent selskap innen restaurant og catering, med et solid salgs- og markedsapparat i bakhånd. Kombinasjonen av dette gir oss muligheten til å tilby fleksible og profesjonelle løsninger for gårdeier og bedrifter – både innenfor konsept, måltidsløsninger og leveranse, sier Grøsland.

Skape merverdi

Fursetgruppen er i flere prosesser og har planer om å åpne en rekke kantiner de neste årene. Først ut er Rosenholm Campus, der selskapet gikk seirende ut av en større anbudskonkurranse denne våren. Rosenholm Campus huser 90 ulike bedrifter og totalt 700 mennesker. Konkurransen ble gjennomført av gårdeier Aspelin Ramm.

-  Vi var opptatt av å velge den leverandøren vi mener vil skape mest merverdi for våre leietakere. Valget falt på Fursetgruppen fordi de fremstod nye og annerledes, med en kompromissløs innstilling til kvalitet på maten, sier Mona Aarebrot, direktør for marked og drift i Aspelin Ramm.

Kantiner i endring

Det norske kantinemarkedet er i endring. Ulike aktører har startet satsinger innenfor alt fra rene økologiske og vegetariske løsninger, til utkjøring av restaurantmat i lunsjen. Ifølge Bjørn Tore Furset er utviklingen en naturlig konsekvens av et økende matfokus i samfunnet.

– Nordmenns bevissthet rundt hva vi spiser øker. De fleste er nå opptatt av et sunt og godt kosthold, og jobbmåltidet er intet unntak. For oss som en restaurantaktør blir det en spennende utfordring å servere variert, smakfull og sunn mat til de samme gjestene – hver dag, sier Furset.

Powered by Labrador CMS