Strawberry forklarer smørkuttet:

– En sannhet med modifikasjoner

I dag kom nyheten om et samarbeid med finske Elephant og rapporter om at Strawberry kutter smørkostnadene med å bytte ut smør av melk med plantebaserte alternativer. Nå svarer hotellkjeden og skriver at det er «en sannhet med modifikasjoner».

I en pressemelding skriver Strawberry:

Upresis informasjon har gått som kniv i varmt smør gjennom nyhetene. Gjester hos Strawberry vil fortsatt få servert smør på hotellene i Norden.

Etter at det ble kjent at Strawberry ønsker å erstatte vanlig smør med et vekstbasert alternativ som standard på enkelte av hotellkjedene i Sverige og Finland, har nyheten og frykten gått som varmt hvetebrød bakt med smør.

Men i motsetning til forsøket med å kutte bacon på en håndfull hoteller for ti år siden, internt i Strawberry, kjent som «bacongate», så er dette en sannhet med modifikasjoner. Strawberry vil fortsatt servere og bruke smør på hotellene våre i Norden.

– Vi tar stadig grep for både å bedre opplevelsen, men også bærekraftsarbeidet på våre hoteller. Å erstatte vanlig smør med plantebasert var i utgangspunktet ett av mange grep for å nå våre hårete klimamål, sier administrerende direktør Torgeir Silseth.

– Samtidig merker vi prisstigningen på matvarer på samme måte som våre gjester, og når våre interne tester viser at Eleplant er et superfett alternativ smaksmessig, så ønsker vi å teste ut dette i Sverige og Finland, sier administrerende direktør, Torgeir Silseth.

Administrerende direktør Torgeir Silseth.

Smurt tjukt på

Eleplant er et finskutviklet alternativ til smør. Dette kommer til å bli standardvalget til steking og frokostbuffeter på Quality Hotel, Home Hotel og Comfort Hotel i Sverige og Finland. Samtidig kommer smør til å være tilgjengelig både for matlagning og gjester. Men dersom det står «smørstekte grønnsaker» i menyen, vil det være grønnsaker stekt i meierismør.

– Det er vanskelig å lage en god hollandaise uten vanlig smør, så vi tar ikke bort smør fra hotellene, som noen kanskje har fått inntrykk av etter at det ble smurt vel tjukt på i overskriftene, sier Silseth.

– Men vi erstatter det som standard der vanlig smør ikke trengs for konsistens eller smak.

Norsk alternativ

I Norge har Strawberry vært med å utvikle et mer klimavennlig alternativ sammen med Mills AS som ble lansert i 2023. Mills No1 Normalsaltet er en blanding av klaret smør, rapsolje og kjernemelk som reduserer CO₂-avtrykket med mer enn 40 prosent.

– Målsettingen med Strawberrys matsatsing er å servere god og bærekraftig mat uten at det går på bekostning av gjestenes matopplevelse. Mat er et av områdene i vår verdikjede med høyest klimaavtrykk, og vi vet av erfaring at vi kan bidra til å gjøre store forskjeller selv med små tiltak, sier direktør Harald Bjugstad Holm for bærekraft i Strawberry.

– I Strawberry jobber vi kontinuerlig og målrettet sammen med leverandører for å finne smarte og bærekraftige løsninger på de utfordringer vi står overfor. Samarbeidet med både Mills og Eleplant er begge initiativer som vi opplever at faller i smak hos gjestene, og vi tar løpende imot tilbakemeldinger fra både besøkende og egne ansatte på hotellene våre.

Powered by Labrador CMS