TØFFE TIDER: Scandic Norge må kutte 1000 årsverk på grunn av korona-krisen.
TØFFE TIDER: Scandic Norge må kutte 1000 årsverk på grunn av korona-krisen.

Scandic Norge nedbemanner

Scandic Norge er i en svært krevende situasjon grunnet koronakrisen og nedbemanner nå med om lag 1000 årsverk.

Publisert

Koronaviruset har fått store konsekvenser for reiselivsnæringen både i Norge og internasjonalt. Krisen har rammet Scandic Norge hardt økonomisk, og de siste månedene har de fleste hotellene vært helt eller delvis stengt.

Når hotellene nå gjenåpnes, forventes det en gradvis vekst i etterspørselen, men i likhet med andre aktører i bransjen går Scandic Norge en krevende økonomisk tid i møte. Det skriver selskapet i en pressemelding.

1000 årsverk

MEDFØLELSE: Scandic-sjef Asle Prestegard føler med de ansatte som blir berørt.
MEDFØLELSE: Scandic-sjef Asle Prestegard føler med de ansatte som blir berørt.

Som en følge av den økonomiske situasjonen og bortfall av arbeidsoppgaver, har selskapet besluttet å nedbemanne med om lag 1000 årsverk.

- Dette er noe vi ønsket å unngå, og jeg føler virkelig med våre fantastiske ansatte som blir berørt av dette. Scandic Norge er hardt rammet av koronakrisen og står i en krevende økonomisk situasjon. Det er helt nødvendig å tilpasse virksomheten til den nye hverdagen, sier fungerende administrerende direktør Asle Prestegard.

Frir til politikerne

Nedbemanningsprosessen vil starte i august og får konsekvenser for flere deler av Scandics virksomhet. Nå håper Prestegard politikerne fortsetter å vise handlekraft, og at reiselivsbransjen får nødvendig hjelp i den utfordrende tiden som kommer.

- Vi er takknemlige for støtten vi har fått så langt, som har hjulpet oss å dekke noen av våre faste og uunngåelige utgifter. Nå vil det blant annet være viktig at myndighetene fortsetter med støtteordninger og kommer med lettelser i midlertidige restriksjoner, slik at vi kan ta oss gjennom krisen og beholde så mange medarbeidere som mulig i tiden som kommer, sier Prestegard.

Powered by Labrador CMS