– Vi ser svært alvorlig på saken

Oslo kommune vil nå engasjere en ny utførende entreprenør.

Publisert Sist oppdatert

 

– Vi ser svært alvorlig på at entreprenøren vi har engasjert til arbeidet er fratatt lokal godkjenning for ansvarsrett. Vi ser også alvorlig på og at det er presentert uriktige opplysninger fra entreprenør i sluttrapporten, sier kommunikasjonssjef Lena Nesset i Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune.

Hun sier at Oslo kommune har et ansvar som eier av bygget. De vil nå engasjere en ny utførende entreprenør og sørge for at saken blir formelt avsluttet med en ferdigattest fra Oppegård kommune. Oppegård kommune fikk søknad om ferdigattest, men den kan ikke behandles før et nytt foretak avslutter prosjektet.

– Alle feil er alvorlige

Nesset sier at det ikke er uvanlig at det er enkelte mangler når et bygg tas i bruk etter omfattende arbeider, derfor gis det brukstillatelse og ikke ferdigattest. Ifølge henne er det gjort store forbedringer i brannsikkerheten i forhold til opprinnelig tilstand. Ved gjenåpningen ble det likevel avdekket enkelte feil ved noen av de nye brannsikkerhetsinstallasjonene.

– Alle feil og mangler ved branntekniske installasjoner er alvorlige.  Da feilene ble avdekket ble det derfor umiddelbart iverksatt kompenserende tiltak i form av brannvakt, og manglene ble utbedret. De handlet i hovedsak om type rømningsskilt over nødutganger og tetting av brannskillevegg i kjeller. Rømningsskilt i restaurantdelen er skiftet ut og branntetting er foretatt. Disse tiltakene ble gjennomført i 2013, sier Nesset.

 

Powered by Labrador CMS