BYTTET BRANSJE: Reiselivssjef i Nord-Troms, Karl Richard Paulsen jobbet en årrekke i hotellbransjen. Han stortrives langt nord, og gleder seg over den sterkt økende turismen til regionen.

Turistene strømmer til regionen: – Vi trenger spa- og konferansehotell

Nord-Troms har «bare» 115 hotellrom.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kan garantere at et nytt hotell ville lykkes her oppe. Vi har stor etterspørsel i high end-markedet, og vi klarer ikke levere nok. Et nytt hotell med 100 rom, kurs og konferanse og spa vil slå an, sier Karl Richard Paulsen til Hotellmagasinet.

53-åringen fra Oslo har mange års erfaring fra hotellbransjen og ulike direktørstillinger, deriblant fra tidligere Nordic Choice Hotels-kjeden. Han har også erfaring som konsulent innen restaurant- og hotellbransjen.

Gjestene vil ha spahotell

Det siste halvannet året har han vært reiselivssjef i Nord-Troms, og er bosatt på Storslett – midt mellom Alta og Tromsø. Nord-Troms består av de seks kommunene Lyngen, Storfjord, Kåfjord, Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen. De store avstandene gjør at han er mye på reisefot. 

STORSLÅTT: Det er ikke rart turistene strømmer til Nord-Troms. Med 115 hotellrom i de seks kommunene er det stort behov for mange flere, ifølge reiselivssjef Karl Richard Paulsen. Bildet er fra Uløya.

– Reiselivssjef betyr at jeg har et rullende kontor, sier han smilende.

I dag har regionen 115 rom fordelt på de tre hotellene Maritim Hotel på Skjervøy, Reisafjord Hotel i Sørkjosen og Skitbotn Hotel. 

Men kommunene har også mange mindre overnattingssteder: Visit Lyngenfjord har over 70 overnattingsbedrifter, og samtlige kan vise til stor etterspørsel. Men det er langt fra nok.

– Hotellene går bra, og driverne er fornøyde med belegget. Vi klarer også å fylle opp flere senger gjennom hele året - men vi har dessverre ingen store hotell i regionen, men håper noen vil gjøre noe med det. Spahotell er etterspurt blant utenlandske turister

– Hvalsafarien fra november til januar trekker enormt med turister, og sommerperioden er veldig bra. Men vi må jobbe mer med høst og vår, og skape mer helårsturisme, forteller han.

19 prosent økning

– Mange av dagens hotelldrivere har en høy alder, og 60 prosent av dagens drivere kommer til å selge eller gi seg i løpet av de neste fem årene. Vi trenger nye og sultne mennesker som vil jobbe hos oss, sier Paulsen. 

Lyngsalpene er en av flere grunner til at turistene strømmer til regionen. Nord-Troms er et av områdene i nord med størst vekst det siste året. I juni var det en økning på 19 prosent i antall overnattinger. 

Området er svært populært blant utenlandske turister med størst andel tyske og finske turister. 52 prosent av turismen kommer fra utlandet. Og den er sterkt økende. 

– Er det noen likheter med det å være reiselivssjef og hotelldirektør, Paulsen?

– Ja, en rekke ting som å skape flotte opplevelser, skape et godt rennomme og være gode ambassadører. Jeg trives godt her oppe, sier han. 

Powered by Labrador CMS