SLO REKORD: Mengden ordrer som kom inn fredag 8. mai 2020 var den desidert største i Vinmonopolets historie.

Il Mimo satte rekord

Aldri før har det kommet inn så mange ordrer til Vinmonopolet som fredag 8. mai 2020. Det har én eneste vin i hovedsak æren for.

Publisert Sist oppdatert

Det var bortimot ville tilstander i kongeriket da Il Mimo 2019 ble lansert på Vinmonopolet fredag 8. mai i fjor. For første gang på mange år ble Norges rosa kultvin nummer én sluppet i bestillingsutvalget på lik linje med alle andre nye produkter.

Dette var det på forhånd knyttet en viss spenning til, ettersom denne vinen i en årrekke sørget for å tvinge Vinmonopolets nettbutikk i knestående under maislippet som følge av den høye etterspørselen.

Skapte kaos igjen

Og kaotiske tilstander ble det også i år. Mengden ordrer som kom inn fredag 8. mai 2020 var den desidert største i Vinmonopolets historie, og køordningen måtte utsettes med flere timer for at nettbutikken ikke skulle krasje. Den store nedsmeltingen ble imidlertid unngått, men det hele gikk nok ikke helt som planlagt, ettersom flere privatkunder som bestilte før kl. 12.00 (dvs. før Vinmonopol-butikkene hadde anledning til å legge inn sine bestillinger) likevel fikk utsolgtmelding senere på dagen.

Det som imidlertid er helt sikkert er at lageret ble tømt lenge før alle Vinmonopol-butikkene hadde fått bestilt det de ønsket seg. Antall flasker Il Mimo 2019 som ble lansert var 40 000, men Vinmonopolet rapporterer om at de fikk inn ordrer på totalt 55 000 flasker denne dagen.

Nytt parti

Nå har den norske importøren Moestue Grape Selections fått kloa i et sitse parti med Il Mimo 2019, som ankommer landet i slutten av måneden. Denne gangen er det imidlertid kun snakk om 15 000 flasker, altså langt færre enn på slippdagen.

I tillegg til de 15 000 helflaskene som kommer slippes det også 84 nye dobbeltmagnumer. Denne flaskestørrelsen ble tappet for første gang i år, og kun for det norske markedet. Dette var det åpenbart også stor interesse for, ettersom de 120 dobbeltmagnumene som ble lansert på slippdagen forsvant nesten umiddelbart.

Powered by Labrador CMS