NY SJEF: Svenske Henrik Ellström er ny administrerende direktør for OSS Craft Distellery.

Henter ny sjef fra Absolut Vodka

Selskapet OSS Craft Distellery er rigget for internasjonal storsatsing og vekst.

Publisert Sist oppdatert

Henrik Ellström tiltrer i rollen som administrerende direktør i OSS Craft Distillery fra 1. mars 2023. Han kommer fra Pernod Ricardog hvor han har hatt stillingen Global Brand Director for et av verdens ledende brennevins brands, Absolut Vodka.

LES OGSÅ: Norskinspirert gin er smaksvinner

– Jeg er imponert over hva Bareksten har fått til med begrensede ressurser, men med mye lidenskap og sterkt entreprenørskap. Det kjennes veldig motiverende å få muligheten til å lede utviklingen til Bareksten fremover, og ta varemerket til neste nivå internasjonalt og utfordre de mer etablerte merkevarene i våre kategorier. Jeg ser veldig frem til å fortsette den utviklingen sammen med våre ansatte, kunder og samarbeidspartnere, sier Henrik Ellström i en pressemelding fra OSS Craft Distellery.

Sterk markedsposisjon

Gründer og opphavsmann i OSS Craft Distillery, Stig Bareksten, har ledet selskapet frem til i dag. Det har vært en fantastisk reise med sterk vekst, og han går nå over i en rolle med full fokus på produktutvikling og kommersialisering.

– Idéen har fra start av å bli en internasjonal aktør, og deretter styrke oss som en sterk internasjonal merkevare. Timingen med å få inn Henrik i teamet perfekt. Nå får jeg mer tid til å fokusere på produktutvikling og merkevarebygging, forteller gründer Stig Bareksten.

OSS Craft Distillery har via sine produkter under Bareksten Spirits inntatt posisjonen som tydelig markedsleder i premium gin-kategorien.

Vunnet flere priser

Selskapet opplever også sterk vekst i flere internasjonale markeder.

LES OGSÅ: Tilbyr plassbygde vinrom på rekordtid

– Vi er godt posisjonert for videre internasjonal vekst med en bred produktportefølje innen gin, vodka, akevitt og Ready to Drink cocktails samt en meget høy produktkvalitet som har vunnet priser i flere av de mest prestisjefylte kåringene i verden, sier Ellström.

– Vi ser virkelig frem til å få med Henrik på laget. Han er profilen vi har søkt etter og han har verdifull internasjonal erfaring som selskapet vil dra god nytte av. Vi vokser raskt og Henrik vil styrke kompetansen i teamet med sin brede erfaring med internasjonal utvikling av ledende merkevarer, sier Hans Petter Eikeland, styreleder i OSS Craft Distillery.

Powered by Labrador CMS