LUKSUS: Med AquaClean dusjtoalett blir du vasket ren av en roterende vannstråle som treffer der den skal
LUKSUS: Med AquaClean dusjtoalett blir du vasket ren av en roterende vannstråle som treffer der den skal

Gjestene vil ha do-velvære

På Quality Hotel Olavsgaard utenfor Oslo vet de hva gjestene vil ha. Derfor har de installert moderne dusjtoaletter i tre av sine suiter. De vil gi de besøkende det lille ekstra.

Publisert

Per Harald Fjellheim eier og driver Quality Hotel Olavsgaard i Skedsmo, et populært konferansehotell beliggende midt mellom Oslo og Gardermoen. Hotelleieren vet viktigheten av å tenke nytt.

– Vi må kunne tilby gjestene noe de ikke får alle andre steder. Folk har fått det flottere hjemme og reiser mer, så kravene til hotellene heves. Det må vi rette oss etter og se etter nye muligheter for å gi gjestene noe spesielt, sier han.

De fant mulighetene i moderne dusjtoalett; toalett som spyler deg ren med temperert vann og deretter føner deg tørr.

Hever standarden

– Vi startet med å installere et dusjtoalett på fellestoalettene i underetasjen, og merket fort at det ble populært blant gjestene. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger. Så da vi skulle pusse opp suitene på hotellet i 2016, var veien kort til å tenke på dusjtoaletter, sier Fjellheim, som da installerte moderne dusjtoaletter fra Geberit i tre av suitene.

– Suiter skal ha det lille ekstra. Dusjtoalettene er prikken over i-en som hever standarden på rommene og tilbyr gjestene noe mer. Vedlikeholds- og driftskostnadene er heller ikke noe høyere enn for øvrige toaletter, sier Fjellheim.

Konkurransefortrinn

Standarden på toalettene har stor betydning på hoteller. Det vet hotelleieren, som ser flere hoteller i Europa som nå satser på teknologi innenfor personlig hygiene.

– Moderne gjester er kresne og krever mer velvære. Kundeundersøkelsene våre viser at de setter renhold øverst på listen. Derfor er investeringen i dusjtoaletter viktig for at vi skal kunne gi våre gjester et høyere nivå av renhet og hygiene, forteller Fjellheim.

Frister til gjentakelse

Om ikke lenge skal 160 hotellrom pusses opp på Olavsgaard. Da er eieren klar på hva han vil.

– Neste gang vi skal pusse opp vil vi ha dusjtoaletter i hvert fall på de største rommene, så får vi se hva det blir til på de andre, avslutter han.