Classic Norway Hotels-eier Erik Berg (tv) og adm. direktør Stephen Meinich-Bache er klar til å overta tre av Vågå sine reiselivsperler etter at Magnus Smidesang Rønningen (midten) har stått bak en solid oppgradering av anleggene.

Classic Norway Hotels overtar i Vågå

Får ansvar for unikt hotell og spisesteder.

Publisert Sist oppdatert

Classic Norway Hotels vokser videre. Hotellkjeden, som har spesialisert seg på unike hoteller og restauranter, overtar hotell Villa Vågå, Villa Vågå Restaurant og Bokhandel´n Bakeri & Mathus fra 1. mars, heter det i en pressemelding fra hotellkjeden. 

Dermed utvides porteføljen, som til nå har bestått av 25 hotell, rorbuanlegg og overnattingsfyr med nye og spennende reisemål.

Dette blir reiselivskjedens andre satsing i Innlandet fylke. Fra før har de Aksjemøllen hotell i Lillehammer.

Ny satsing i gammel bygd

Hotel Villa Vågå ble bygd opp av Villa-familien (forfedrene til FMX-kjører Andre Villa) gjennom flere tiår og har i en periode het Vågå hotell. I fjor ble investor og utvikler Magnus Smidesang Rønningen og krimforfatter Jørn Lier Horst eiere av hotellet samt de to kjente restaurantene i fjellbygda i Gudbrandsdalen. Hotellet har gjennomgått en omfattende oppussing og har fått tilbake sitt opprinnelige navn Villa Vågå, og nå overtar Classic Norway Hotels driften av de tre stedene i Vågå sentrum.

Når Classic Norway Hotels overtar hotell Villa Vågå og de to spisestedene tar de samtidig hånd om alle de 51 hotellrommene i bygda, samt halvparten av spisestedene.

Særpreg og identitet

– Vågå har greid å bevare trehusmiljøet og et unikt sentrum. Her har man tatt vare på identiteten, ektheten og særpreget. Etter vårt syn vil dette i framtida være de sterkeste kortene når man skal tiltrekke seg nye innbyggere, bedrifter og turister. Vågå har det som trengs for å bli en turistdestinasjon og vi i Classic Norway Hotels gleder oss til åpne opp for at en helt ny kundegruppe kan få smake på Vågå-opplevelsen, sier Classic Norway Hotels-eier Erik Berg.

– Magnus Smidesang Rønningen har sagt at Vågå ikke står noe tilbake for Lofoten, Røros eller norske fjorder. Og siden vi driver hotell i både Lofoten og i flere fjorder, og vi kjenner godt til Røros, så kan vi med en viss tyngde stille oss bak det utsagnet. Vågå er noe helt unikt og vi gleder oss til å utvikle bygda videre i samarbeid med Rønningen, sier administrerende direktør i Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Bache.

Forretningsmannen Stein Erik Hagen er medeier i Classic Norway Hotels og dermed er det klart at han får et lite comeback i bygda hvor tidligere har eid et bygdetun og i sin tid betalte for bygging av nytt kulturhus.

Hjertet av Vågå

– Villa Vågå hotell er jo selve storstua i bygda, med historie tilbake 1951, da Vågå Turistheim åpnet for de første gjestene. Nå har vi snart oppgradert hele hotellet og setter kursen for de neste tiårene med ambisjon om at Vågå igjen skal bli en vinterdestinasjon for norske og internasjonale gjester, sier Magnus Smidesang Rønning.

De gamle trehusene i sentrum av Vågå skaper begeistring både hos norske og utenlandske reisende.

– Bokhandel´n Bakeri & Mathus er bokstavelig talt hjertet i bygda og er blitt totalrenovert. Stedet serverer nå fantastisk lokalmat i første etasje og huser overnattingsgjester i andre etasjen, sier Smidesang Rønningen og fortsetter:

– Classic Norway Hotels har spesialisert seg på historiske hoteller med sjel og kvalitet, noe som er kjernen av det vi har skapt her i Vågå. Vi ser en stor vekst i antallet norske kunder, men sammen med Classic Norway Hotels kan vi i langt større grad nå ut til utenlandske kunder.

Powered by Labrador CMS