GAMMELT HOTELL, NYE TIDER: Oppussing av gamle rom, bygging av nye og og totalrenovering av fellesområdene. Planene er store for Tollboden i Drammen.
GAMMELT HOTELL, NYE TIDER: Oppussing av gamle rom, bygging av nye og og totalrenovering av fellesområdene. Planene er store for Tollboden i Drammen.

Jubel i Drammen: Tollboden hotell skal renoveres

Gamle, ærverdige Clarion Hotel Tollboden skal pusses opp for 40 millioner kroner.

Det melder Drammens Tidene.

– Vi ser potensial i å satse videre på denne lokasjonen, ikke minst med tanke på den fantastiske utviklingen byen har hatt de siste årene, sier prosjektdirektør Jørgen Hveding Eeg i Nordic Choice Hotels til avisen.

Hotellkjeden skal sammen med huseier Midstar investere rundt 40 millioner kroner i drammenshotellet.

– At de har tro på at hotellet skal bidra i Choice, er rett og slett et kjempekompliment, sier hotelldirektør Trine Bingen.

Fra 1600-tallet

Bygningen som huser Tollboden har røtter tilbake til 1600-tallet da bydelen Strømsø i Drammen var en av Norges viktigste havner. Hotellets vegger er utsmykket med kunst av lokale kunstnere og utstillinger som forteller om byens sjøfartshistorie.

Hotellet fikk sist en liten oppgradering i 2006 med nye tekstiler og malingsstrøk. Fire år senere ble det bygd på, hvor 43 nye rom kom på plass.

Nå er det imidlertid noe større som venter, melder Drammens Tidene:

127 rom blir til 140 ved at to etasjer skal bygges på i bakgården. I den yngre delen av hotellbygningen fra 1990, skal hotellrommene pusses opp, inkludert badene, samt alle fellesrom, spisesalen og resepsjonen.

Utsatt med to år

Hvis alt går etter planen, settes arbeidet i gang i midten av mars. Oppussingen skulle egentlig starte 1. mars 2020, men av åpenbare årsaker ble det utsatt.

Bingen ser for seg at totalrenoveringen tar åtte måneder, men ser for seg at forsinkelser kan oppstå.

– 1. januar 2023, da er vi helt ferdige! Da har vi noen ekstra måneder å gå på.

De planlegger å ha full drift mens arbeidet pågår, unntatt når gulvet i resepsjonen og spisesalen skal fjernes.

Powered by Labrador CMS